On Mikko pitkin kesää Soilea ajatellut. Varsinkin purettuaan kihlauksensa Pirkon kanssa on hänelle tullut mieleen, että olisi oikeastaan aika mukava tavata Soilea ja vähän kuulostella, mitä tälle kuului. Olisiko Mikolla kukaties mahdollisuuksia päästä jotenkin mukaan Soilen elämään?

Kun hän sitten oli ”iskenyt” Riitan kapakkareissullaan, oli hän ilmiselvästi haeskellut Riitasta Soilea, jopa edellistä vaimoaan Siskoa. Naiset muistuttivat toisiaan ulkonäöltään, kooltaan, jopa hiukan luonteiltaan. Pirkko taas poikkesi kaikista muista kuin yö päivästä.

Niin, on Mikko Soilea ajatellut. Mutta ei vain ole saanut aikaan ottaa selvää, missä Soile nykyisin asuu ja mitä hänen elämäänsä muuten kuuluu. Jonkinlainen suunnitelma Mikolla kyllä on ollut mielessä Soilen löytämiseksi, mutta toteutukseen asti ei hän vielä ole päässyt.

Ei tässä toki ole ollut kiirekään. Riitta on sopivasti täyttänyt ne paikat, jotka Pirkon jälkeen jäivät tyhjiksi. Ja on Mikko Siskoonkin ollut yhteydessä. Yhteisen kummityttären häissä on hän Siskoa tavannut ja kysäissyt, vieläkö tällä olisi haluja perustaa perhe Mikon kanssa.

Sillä perheen ja lapsia Mikko nyt haluaa. Siihen tulokseen hän on tullut. Jo reilusti yli 40-vuotiaana on rilluttelujen aika Mikon elämässä ohi ja vaimo, joka pystyy synnyttämään lapsia, on Mikon nyt saatava. Pirkkohan siihen olisi kyllä kyennyt ja olisi ollut halukaskin. Jopa niin halukas, että Mikon tietämättä jätti ehkäisypillerit syömättä tietenkin toiveena saada Mikko tällä tavalla liekaan. Onneksi ei Pirkon kavala juoni onnistunut, vaan asia paljastui, ja Mikko sai uuden aiheen potkaista mokoma petturi-Pirkko pellolle. Yhden kerran on Mikko jo viekkaudella ja vääryydellä narrattu naimisiin. Toista kertaa ei sellaista tapahtuisi.

Sisko ei Mikon kosiskeluyrityksille ja perheenperustamissuunnitelmille lämmennyt. Olihan hän jo aikoinaan ilmoittanut, ettei halua lapsia lainkaan. Sen Mikko kyllä muisti ja ymmärsikin. Mutta ettei Sisko halunnut häntä, hyvää miestä takaisin, se tuntui hänestä hiukan ihmeelliseltä. Mikko koki olevansa muuttunut mies. Hänessä ne viat olivat olleet, kun avioliitto Siskon kanssa oli ajautunut karille. Kyllä hän nyt osaisi toimia toisin. Mutta minkäs teit, kun toinen ehdottomasti sanoi, että kymmenen vuotta yhtä avioliittoa riitti hänelle vallan mainiosti.

Mikko ei kuitenkaan ollut niitä miehiä, jotka jäävät tuleen makaamaan. Sen hän tiesi, ettei avioliitosta Riitan kanssa koskaan tulisi mitään, vaikka Riitalla sellaisia haaveita saattoi ollakin. Mutta nyt näytti aukeavan aivan uusi polku Mikon elämässä. Soile otti yhteyttä, ja siinä oli sellainen nainen, jonka kanssa Mikko pärjäisi…