Erja ja Eira on tänään juhulatuulella.

Eira on alkujaan muinaisskandinaavinen naisen etunimi, joka johtuu lääkintätaidon jumalan nimestä Eir. Suomessa nimi yleistyi varsinkin sen jälkeen, kun Helsinkiin perustettiin vuonna 1905 Eiran sairaala, jonka mukaan sai nimensä pian kokonainen kaupunginosakin, Eira. Pohjois-Suomessa Eira on aikoinaan ollut käytössä myös miehen etunimenä Eerikin (Eirikin) muunnelmana. 1900-luvun alusta vuoden 2009 loppuun mennessä nimi on annettu 5 445 naiselle ja alle 10 miehelle. Eiran nimipäivä on nykyään 9. elokuuta. Vuosina 1929–1950 se oli 12. huhtikuuta; välillä nimi poistettiin almanakasta kokonaan, mutta palautettiin vuonna 1964 ja siirrettiin samalla nykyiselle päivälleen. Eira on myös sukunimi.

Erja on suomalainen naisen etunimi, joka on syntynyt Arja- ja Irja-nimien mukaelmana. Vuoden 2009 elokuuhun mennessä nimi on annettu noin 6300 henkilölle, joista suurin osa on syntynyt vuosien 1940 ja 1980 välisenä aikana.

Mää risteilen tänään Saimaan kanavalla. Lappeenrannasta lähetään ja Viipuriin mennään. Oon kerran enneki teheny semmosen reissun. Sillon vaan mentiin yöllä ja nukuttiin laivassa. Ei palijo sulukuja nähäny menomatkalla ihailla. Takasi tullessa ne tietysti sitte näki päivänvalossa. Ny lähetään jo ani aikasin aamulla ja palataanki niin, että sulut näköö mennen tullen.

Tyttö ja PY tuloo kans. Reissu on viisumivapaa, niin että heleppo on mennä, ku vaan passin muistaa ottaa mukaan. PY on lomalla Suomessa. Mielellään tuntu lähtevän reissuun, niin ku tyttöki. PY ei oo kuulemma ennen käyny Venäjällä. Senki takia on mukava mennä.

Nuoriväki päätti tehä testin, saako suomalaista juustoa viijä tullista eväänään, ny ku on nämä pakotteet ja niistä aiheutuvat vientirajotukset. Oltermannipaketti on laukussa. Saas nähä, otetaanko se pois.

Viipurissa ei monta tuntia ennätetä vanheta. Se on pikavisiitti vaan. Tilasin meille kiertoajelunki, mutta ei taijeta mennä sille ollenkaan. Kävellään ja katellaan iteksemmä se vähänen aika, mitä on käyttää. Ei se oo hääppöstä istua kuumassa bussissa ja kuunnella oppaan selostusta huonolla suomella jostaki vanhasta rakennuksesta. Lampsitaan seki aika kuumia katuja mittaillen. Viipurissaki näky tänään oikeen hyvin tarkenevan kesävermeissä.