Maire alottaa juhulinnan elokuussa. Onnea kaikille sen nimisille!

Maire on suomalainen naisen etunimi. Maire on kansallisromanttisen kauden nimiä ja nimi tulee sanasta maire(a), joka tarkoittaa 'ihanaa', 'suloista' tai 'armasta'. Tässä merkityksessä sana tunnetaan Kalevalassa. Suomen almanakassa nimi on ollut vuodesta 1908 ja se kulkeutui yhdessä Mairi-nimen kanssa Viroon, missä niitä suositeltiin virolaisperäisinä 1920- ja 1930-luvuilla. Vuoden 2009 loppuun mennessä Suomessa on Väestörekisterikeskuksen mukaan 17 391 naista on saanut nimekseen Maire.

Aika monta naisihimistä on Maireks tilaston mukaan kastettu, vaikka mää en tunne kyllä yhtään. Mää en oo ikään tykänny tuosta nimestä. Mulle tuloo siitä mieleen justiin tuo ”mairea”. Oon aina ollu sitä mieltä, että ”mairea” tarkottaa mielistelevää. Tuommosia merkityksiä, jotka Wiki sille antaa en oo ikään ennen kuullu. Mutta kai se on uskottava, että se voi tarkottaa noitaki.

En sittekään tykkää Maire-nimestä yhtään enempää. Mutta ei mun tykkäämiset asiaan mitään vaikuta. ”Ei nimi miestä/naista pahenna” ja niin eespäin, on vanha totuus. Maire on kelepo nimi siinä, missä joku muuki, niin että kaakut ja kahavit vaan pöytään kiireen vilikkaa!