Tammikuu kovine pakkasineen koitti. Punahilkka poti tekemisen puutetta ja siksipä päivittikin hän ahkerasti blogisivuaan. Onneksi teatteriharjoitukset alkoivat taas, eikä hänellä kaiken aikaa ollut aikaa miettiä Susimetsän kuulumisia.

Susi soitteli lähes päivittäin. Usein juteltiin blogeista, joita päivän mittaan oli tullut kirjoiteltua tai muuten vain pohdittiin Susimetsän tapahtumia. Sitten eräänä päivänä huomasi Punahilkka, että susi oli päivittänyt profiiliaan. Muuten se oli pysynyt lähes entisellään, mutta statuksensa oli susi muuttanut. Nyt entisen ”eronnut” tilalla luki ”seurustelee”.

Kun susi seuraavan kerran soitti, otti Punahilkka heti asian puheeksi. Milloin moinen oli päässyt tapahtumaan, kun ei Punahilkka siitä mitään ollut kuullut? Susi kertoi suhteen olleen seurusteluasteella jo silloin, kun hän ensimmäisen kerran Punahilkkaan yhteyttä otti. Seurustelukumppani oli nyt sitten vihjaillut, että tokkopa tuosta haittaa olisi, jos seurustelunsa profiilissaankin kertoisi. Eipä tulisi kenellekään ainakaan turhia odotuksia tai pettymyksiä. Ja susihan kuulemma oli deittisivuston jäsen pelkästään bloginkirjoitusmahdollisuuden takia.

Nyt valkeni Punahilkallekin, miksi susi niin nihkeästi oli suhtautunut hänen ehdotuksiinsa tapaamisesta. Eihän seurusteleva susi, ainakaan puheena oleva, kaivannut hilkkaseuraa muussa kuin ystävyysmielessä, vaikka asiasta tietysti voi olla moniakin eri käsityksiä.

Kun suden seurustelusuhde nyt tuli Punahilkankin tietoon, oli kuin taakka olisi pudonnut hänen sydämeltään. Nyt tiesi hän tarkalleen, että ystävä oli hänelle tämä susi, ei mitään muuta. Tapaaminenkaan ei enää tuntunut välttämättömältä tai edes tarpeelliselta. Tällainen kanssakäyminen riitti Punahilkalle mainiosti.

Sudelle muisti hän kyllä antaa pyyhkeitä siitä, ettei tämä aiemmin ollut asiaa paljastanut. Punahilkka tunsi ihan nolostusta, kun joskus joulun aikoihin oli tapaamista kovastikin ehdotellut. Mutta hyvä, että asia nyt selvisi. Nyt voitiin yhteydenpitoa jatkaa kokonaan ystävyyspohjalta ilman minkäänlaisia paineita.