Aluksi opiskelu ja tottuminen uuteen elinympäristöön vievät Markun ajan niin kokonaan, ettei hän ehdi edes ajatella uutta parisuhdetta tai ylipäätään mitään suhdetta. Opiskelu on rankkaa, sillä Markku on käynyt vain kansakoulun ja nyt hänen olisi selvittävä vaativista koulutehtävistä sen tietojen ja taitojen pohjalta. Tämän tästä käy Markulla mielessä, että nyt taisi tulla haukattua liian suuri pala. Opintojen lopettaminen on monta kertaa lähellä. Sitten opiskelu kuitenkin yllättäen alkaa sujua, kun Markku ystävystyy luokkatovereidensa kanssa ja saa heiltä apua.

Aivan helppoa ei avun pyytäminen Markulle ole, sillä hän on oppinut siihen, että omillaan täytyy jokaisen pärjätä. Se, joka pyytää apua on Markun mielestä heikko. Mutta nyt on hän tullut tilanteeseen, jossa hänen on pakko nöyrtyä. Muuten on edessä paluu entiselle kotipaikkakunnalle ilman todistusta, ilman työpaikkaa, ilman asuntoa. Sitä ei Markku suurin surminkaan halua. Tuttavien ja sukulaisten ivalliset katseet ja merkitsevät lausahdukset ovat vielä pahempi asia kuin avun pyytäminen koulutovereilta.

Kun opiskelut alkavat luistaa, jää Markulle vähitellen myös vapaa-aikaa. Hän osallistuu innokkaasti opiskelijarientoihin, sillä nehän ovat hänelle aivan uutta. Näissä riennoissa tapaa myös opiskelijatyttöjä, joita Markun omalla luokalla ei ole ainuttakaan. Koska Markku on hiukan opiskelukavereitaan vanhempi, herättää hän kiinnostusta monenkin opiskelijatytön mielessä.

Katkeroituneena omista kokemuksistaan, joihin itse on suurin syypää, lentelee Markku taas kukasta kukkaan. Moni tyttö jää itkemään, kun Markku kylmästi lopettaa orastavan suhteen saadessaan näköpiiriinsä uuden, kiinnostavamman kohteen. Alitajuisesti Markku näille naisille kostaa nyt kaikki kokemansa ”vääryydet”, joita entisissä suhteissa on saanut osakseen. Kenestäkään ei hän edes suunnittele yhteisen elämän toista osapuolta, vaan siirtää haaveet ja ajatukset perhe-elämästä jonnekin kaukaiseen tulevaisuuteen.

Koko kolmen vuoden opiskeluaika menee Markulta melko keveissä tunnelmissa. Hän ei pysähdy ajattelemaan elämäänsä tai pohtimaan tekojensa seurauksia. Aina, jos joku nainen Markun mielestä osoittaa liian suurta kiinnostusta yhteiselämää kohtaan, tekee Markku lopun suhteesta. Niin suuri, jopa vainoharhainen on hänen sitoutumispelkonsa, että kun eräs tyttöystävä kerran kertoo ystävättärensä menneen viikonloppuna kihloihin, tarkoittaa se Markun mielestä sitä, että tyttö vaatii nyt Markkua kihlautumaan kanssaan. Sellaista tyttöystävä ei tietenkään ole tarkoittanut, mutta mitkään tytön selitykset eivät auta, vaan Markku lopettaa tämän suhteen oitis…