Soile siirrettiin paareille makaamaan, sillä lapsivettä tuli koko ajan, ja koska synnytys nyt siis oli tavallaan alkanut, oli synnyttäjän parasta olla liikkumatta liikoja. Sairaalan päivystyksessä Soile puki päälleen potilasvaatteet ja hänen omat vaatteensa, jotka nyt olivat aivan lapsiveden kastelemat, pistettiin muovipussiin. Mikko voisi vaatteet sitten hakea kotiin.

Paikalle hälytettiin takapäivystäjänä oleva gynekologi, tällä kertaa nuorehko nainen. Hän tutki Soilea taas kertaalleen. Ultraäänikuvia otettiin ja sydänääniä kuunneltiin. Soile yritti kiirehtiä Naistenklinikalle lähtöä, mutta aikaa kului lähes tunti, ennen kuin matkaan päästiin. Kuluneet minuutit olivat ratkaisevia seurausten kannalta, mutta sitä ei kukaan, kaikkein vähiten Soile vielä silloin osannut aavistaa.

Ambulanssissa Soilea hoiti sama nuori mieshoitaja, joka oli ollut häntä kotoakin hakemassa. Siinä juteltiin kaikenlaista, mutta sitten Soilea alkoi äkkiä nukuttaa kovasti. Hän yritti sulkea silmänsä levätäkseen hiukan, mutta hoitaja vahti, ettei Soile vain nukahtanut ja varoittelikin Soilea siitä moneen kertaan. Ei Soile silloin ymmärtänyt, miksi niin ei olisi saanut käydä. Vasta myöhemmin sekin asia selvisi.

Välillä hoitaja kysyi, tunsiko Soile vauvan liikkeitä. Siihen ei Soile osannut vastata, ei myöskään kysymykseen, tuntuiko supistuksia. Edellinen synnytys oli hoidettu sektiolla, joten ei Soile oikeastaan edes tiennyt, miltä supistukset tuntuivat. Nyt tuntui vatsa hiukan kipeältä, mutta oliko se supistelua, sitä ei Soile osannut sanoa. Lapsivettä tuntui kuitenkin tulevan kaiken aikaa. Soile ihmetteli, miten paljon sitä oikein riittäisi.

Viimein ambulanssi kaarsi sairaalan pihaan. Sinne oli jo etukäteen soitettu, joten Soilea osattiin odottaa. Paikalla oli lääkäri ja useita hoitajia. Ystävällinen lääkäri kuunteli ensi töikseen sikiön sydänäänet. Sitten alkoi tapahtua. Siinä ei kauaa kaavoja käännelty, kun Soilea lähdettiin kiidättämään kohti leikkaussalia hätäsektiota varten.

Soile muistaa, että paikalla vallitsi tv-sarja Teho-osaston tunnelma. Kiire oli hirmuinen, mutta jokainen osasi toimia oikealla ja tehokkaalla tavalla. Vielä ennen kuin Soile paareillaan hävisi hissiin, silitti ambulanssin kuljettaja, Soilelle täysin vieras mies, Soilen hiuksia. Ei Soile silloin ymmärtänyt sitäkään, mutta miehen ele tuntui hyvältä ja lohduttavalta.