Teini-ikäisen pojan lisäksi miehellä oli kolme aikuista tytärtä, joista hän oli huolehtinut aikuisikään asti yksinhuoltajana. Miehen ensimmäinen vaimo ja tyttärien äiti oli ollut alkoholisti, ja niinpä lasten huoltajuus avioerossa oli määrätty isälle. Isän ja tyttärien välit tuntuivat olevan kunnossa. Poika oli syntynyt miehen toisesta avioliitosta, josta mies myös oli eronnut joitakin vuosia sitten.

Muistan ajatelleeni jo keväällä ensi kertaa tavatessamme, että mies oli tasapainoisen tuntuinen erostaan huolimatta. Hän suhtautui tulevaisuuteen luottavaisesti eikä yksin eläminen tuntunut olevan hänelle mikään kärsimyksen aihe. Itse olin saanut virallisen eron vasta kolmisen kuukautta aiemmin. Minusta tuntui vaikealta kuvitella, että vielä kolmen, neljän vuoden jälkeenkin eläisin yksin, kuten mies teki.

Seuraavaksi päiväksi, joka oli lauantai, oli mies lupautunut talkoisiin tyttärensä omakotitalotyömaalle. Lupaus oli annettu jo ajat sitten, joten sitä olisi vaikea perua. Talkoiden jälkeen olisi tarjolla vielä sauna ja olutta, mutta niistä mies arveli voivansa kieltäytyä. Hän halusi viettää lauantai-illan kanssani laittaen hyvää ruokaa, jota sitten yhdessä nauttisimme.

Minä en voinut enkä halunnut ryhtyä heittelemään kapuloita rattaisiin. Aiemmin annetut lupaukset oli pidettävä, olin aina ollut sitä mieltä. Koko lauantain viettäminen yksin vieraassa paikassa ei tietenkään kovin houkuttelevalta ajatukselta tuntunut, mutta minkäs teit. Onneksi mies antoi  minulle asuntonsa avaimen, joten pääsin sentään vähän ulos jaloittelemaan, kun sääkin oli oikein mukava. Olin ottanut oman läppärin mukaani, joten blogia päivittämällä ja netissä surffailemalla aikaa sai myös kulumaan.

Illansuussa mies palasi kotiin. Hän kertoi tyttären hieman ihmetelleen, miksei hän halunnut jäädä saunomaan talkoopäivän päätteeksi. Liekö tyttärellä omat aavistuksensa asioiden tilasta, mene tiedä. Minusta oli ihanaa asettua sohvalle torkkumaan siksi aikaa, kun mies puuhasi keittiössä. Kun kaikki oli valmista, mies tuli minua herättelemään ruokapöytään. Kun olin koko päivän ollut syömättä aamupalaa lukuun ottamatta, maistui uunilohi perunoineen ja salaatteineen taivaalliselta.

Ilta kului taas toisen lähellä, kunnes oli aika käydä nukkumaan. Yöllä heräsin ja kaipasin kovasti miehen läheisyyttä ja kosketusta. Siirryin aivan mieheen kiinni ja silittelin häntä lempeästi. Toivoin, että kosketukseni olisi saanut miehenkin innostumaan. Niin ei kuitenkaan käynyt ja olin kovin pettynyt. En ymmärtänyt, että kukaan mies voisi olla reagoimatta naisen aloitteeseen. Myöhemmin tulin kyllä huomaamaan, että sellaisia miehiä on paljonkin. Monet suorastaan pelkäävät ja kavahtavat naisen avointa seksuaalisuutta ja sen rohkeaa ilmentämistä.

Aamulla kysyin, miksei mies ollut reagoinut mitenkään, kun olin tehnyt aloitteen. Hän vastasi, ettei tosiaankaan innostunut niin vähästä. Vastaus oli kuin kylmä vesisuihku niskaani. Se vahvisti taas sitä ajatusta, että suhteemme ei kovin pitkäaikainen tulisi olemaan.