Pekka kuivasi silmänsä ja ryhtyi töihin. Ensin hän avasi deittisivustolta oman profiilinsa, joka yhä oli voimassa, sillä maksettua aikaa oli vielä jäljellä. Hänelle oli välähtänyt mieleen, että profiilitekstiin voisi jotenkin ujuttaa vihjauksen sivustolla liikkuvista huijareista. Jos vihjaus olisi hänen omassaan, siis miehen profiilissa, ymmärtäisivät kaikki siitä, että tässä tarkoitettiin naispuolisia deittailijoita. Jotain omaan kokemukseen viittaavaa voisi myös laittaa tekstiin.

Mutta ajatus oli kuollut jo syntyessään. Ylläpitäjä tarkisti profiilit ainakin päällisin puolin, eikä sinne varmaankaan saisi piilotettua mitään vähääkään epäilyttävää. Tarkoituksenahan oli kertoa itsestään eikä muista.

Ellei sitten laittaisikin näitä tietoja ”Etsin”- kohtaan. Kukaan ei voisi sanoa mitään, jos Pekka kertoisi haluavansa löytää naisen, joka ei petkuttanut, ei valehdellut, ei huijannut rahaa, ei kihlautunut toisen kanssa mennessään ensitreffeille jne. Kun oikein tarkkaan miettisi, saisi Pekka varmasti kerrottua melko yksityiskohtaisesti juuri Liisasta. Tekstin pituutta ei Pekan muistin mukaan ollut rajoitettu, joten tässä oli nyt Pekan mahdollisuus.

Innolla alkoi Pekka päivittää profiiliaan. Ensin hän teki vähän muutoksia itseään kuvailevaan osioon ikään kuin hämäysmielessä. Kukaan ei saanut vielä tässä vaiheessa aavistaa, mitä Pekalla oli mielessä. Tyytyväisenä tekemiinsä muutoksiin hän siirtyi sitten ”Etsin”- osioon. Nyt oli oltava tarkkana. Jos Pekka tässä kohtaa tyrisi, menisi häneltä viimeinenkin mahdollisuus saada Liisa vastuuseen tekosistaan.

Ensin Pekka poisti aikaisemmin olleen tekstin kokonaan. Hänellä oli nyt selvä kohde, jolle teksti oli suunnattu. Kokemusta oli kertynyt jo usean kuukauden ajalta, joten aineistoa kyllä riitti.

Päästyään hyvään alkuun tekstin muotoilussa luuli Pekka taas seinän tulleen vastaan, ja epätoivo valtasi mielen. Hänhän oli mies, joka etsi naista. Ei kukaan toinen naista etsivä mies osuisi hänen profiiliinsa kuin korkeintaan vahingossa. Aivan turhaan hän tässä kuvaili Liisan huijarimaisuutta toisille naisille, jotka kenties ottaisivat häneen yhteyttä.

Tällainen kielteinen teksti saattaisi jopa karkottaa naisia kauemmaksi, eivätkä he haluaisi olla missään tekemisissä miehen kanssa, joka esitti kaiken negaation kautta. Miesten tietoon ei hän Liisan petturimaisuutta saisi koskaan tällä keinolla. Ellei sitten…