Sitten Pekka päätti ryhdistäytyä. Hän menisi Sirkkaa tapaamaan ja ottaisi selkoa tämän aikeista, vaikka henki menisi. Ei hän sentään ihan hengenmenoon uskonut, mutta saattaisihan tällä reissulla muutama haava sieluun tulla. Ne aikoi Pekka kuitenkin kestää kuin mies ikään. Eivät häntä kaiken maailman liisat ja sirkat pelottelisi, se oli varma. Sitä paitsi hänen pelkoihinsa ja luuloihinsa oli varmasti olemassa aivan luonnolliset selitykset. Sirkan kanssa niitä voisi yhdessä tuumailla ja luultavasti väärinkäsityksille saataisiin makeasti nauraa yhdessä.

Kun nyt kerran oli pysähtynyt, päätti Pekka hiukan jaloitella, sillä pitkä istuminen paikallaan ei tehnyt hyvää sairaudelle. Pienen kävelylenkin tehtyään istahti Pekka taas autoon ja jatkoi matkaa. Iltapäivä alkoi jo hämärtyä, ja matkaa oli edessä vielä enemmän kuin puolet. Nyt Pekka kuitenkin oli hiukan rauhoittunut ja alkoi taas innokkaasti suunnitella yhteistä projektia Sirkan kanssa.

Ehkä silti olisi parasta, että vielä tänä iltana ei alettaisi strategiaa hioa. Sirkka saattaisi muuten saada käsityksen, että vain hyötymistarkoituksessa oli Pekka häntä tapaamaan tullut. Pekka päätti, että tämä ilta, joka olisi jo varsin pitkällä, kun Pekka määränpäähänsä saapuisi, käytettäisiin tutustumiseen. Huomenna ja seuraavana päivänä kyllä sitten ehdittäisiin miettiä muita asioita.

Näin päätettyään rauhoittui Pekka täysin ja iloisesti vihellellen ajeli eteenpäin halki talvisten maisemien. Sirkan kuvasta tuttu iloinen hymy nousi tämän tästä mieleen, ja ihmeekseen Pekka havahtui välillä siihen, ettei ollut ajatellut Liisaa ollenkaan pitkiin aikoihin.

Mutta mitä lähemmäksi Sirkkaa Pekka ajeli, sen jännittyneemmäksi hän tunsi mielensä. Eniten häntä arvelutti, josko Sirkka sittenkin oli huijari ja kokonaan toisen näköinen kuin mitä kuvat kertoivat. Pekka oli ehtinyt jo hiukan mieltyä Sirkan ulkonäköön, ja pettymys olisi hirmuinen, ellei tämä oikeasti muistuttaisikaan lähettämiään kuvia.

Taas palasi mieleen eilisiltainen painajaisuni, jossa ovea oli tullut avaamaan lähes 70-vuotias harmaakiharainen mummeli retrokuvioisessa crimpelene-mekossaan. Mitä ihmettä Pekka tekisi, jos Sirkka oikeasti olisikin jo eläkemummo…