Klaara joutuu kattamaan nimipäiväkahavisa varmaan sisätiloihin. Ainaki täällä suunnalla sataa oikeen kunnolla heti aamusta asti. Lämmintä sentään on.

Klaara ja Klara ovat naisen etunimiä, jotka johtuvat latinan puhdasta tai kirkasta tarkoittavasta sanasta clara. Vuoden 2009 loppuun mennessä Suomessa on rekisteröity 565 Klaara- ja 543 Klara-nimen saanutta henkilöä.

Klaara-nimi näyttää olevan aika harvinainen. Johtusko siitä, että se jotenkin ruotsalaisen tuntunen. En tunne yhtään Klaaraa. Mutta nuoruuvesta, ku vielä asun kotosalla, muistan että meijän pihapiirissä asu Klaara Vihtorisa kans. Ne ei ollu kyllä ihimisiä, vaan sepelkyyhkypariskunta, joka jostain syystä tykkäs oleilla ihimisasumusten lähellä.

Ne tuli aina aamulla aikasin istumaan ja kujertamaan navetan katolle. Äitivainaan kans niitä ihailtiin, sillä ei niitä tuohon aikaan palijo nähäny ainakaan maaseuvulla. Mulla varsinki on ollu tapana antaa nimet aina kaikille luontokappaleilleki, joien kans oon ollu tekemisissä. Näistä tuli sitte Vihtori ja Klaara, mutta sitä en kyllä muista, miks justiin nuo nimet valihtin.

Nyt tosiaanki sataa ku saavista kaatamalla. Vähä hirvittää lähteä polokemaan tuonne sateeseen, ku sitä autoahan mulla ei ny oo käytettävissä. Mutta tuskinpa mää sokerista oon, niin että sajetakki vaan päälle ja pyörän selekään. Se vaan on inhottavaa, ku joutuu varaamaan monet vaatteet mukaasa. Eihän sitä kastuneissa tamineissa voi koko päivää olla, vaikka ne tietysti kuivaaki pian.

On se merkillistä, että helepotusta helteeseen on ootettu ku kuuta nousevaa, ja sitte ku sitä tuloo, alakaa valitus ja voihke. Vaikka mää en kyllä valita, toteanpa vaan tosiasiat. Ja saje teköö kyllä luonnolle hyvää, vaikka kasvukausi alakaaki olla kohta ohi. Pyhänä jo näky leikkuupuimuria pelloiaa. Aikasessa ollaan.