Veera saaki juhulia ylhäsessä yksinäisyyvessä nimipäiviään.

Veera on suomalainen naisen etunimi. Se on muunnos kansainvälisestä nimestä Vera, jota myös käytetään Suomessa. Vera on alkujaan slaavilainen nimi ja merkitsee venäjäksi uskoa. Nimi liittyy myös latinan sanaan verus, joka merkitsee totuutta. Ortodoksisessa kirkossa tunnetaan uskoa symboloiva Veera-marttyyri, jonka kahdella sisaruksella oli toivoa ja rakkautta merkitsevät nimet. Veeraa käytetään joskus myös Veronikan lempinimenä. Albaniassa Vera liittyy kesää merkitsevään sanaan. Vuoden 2009 loppuun mennessä Suomessa on rekisteröity 11 509 Veera-nimen saanutta naista ja muutama mies. Vastaavasti Vera-nimi on annettu 3 596 naiselle ja muutamalle miehelle. Vuonna 1997 Veera oli yksi kolmesta suosituimmasta tyttöjen ensimmäisestä etunimestä. Veera on ollut yleinen nimi etenkin Karjalassa. Veeran suosituin lempinimi on Veeruska. Tuntemattomassa sotilaassa Rokka kutsuu erästä itäkarjalaista Veeraa nimellä Veerukka.

Veera -nimisiä naisia on nykyään aika palijo. Ite en taija montakaan tuntea, mutta pieniä tyttöjäki nimetään nykysin usein Veeroiks. Ihan kelepo nimi se onki, ei siinä mitään.

Tänään lähetään ajelemaan etelää kohti. Ilimat on suosinu ja kaikki muuki. Kyllä on saanu sielu levätä tässä rauhassa ja hilijasuuvessa. Ei oo ollu kiirettä mihinkään eikä mitään oo ollu pakko tehä, jos ei oo huvittanu. On saanu uija viliposessa veessä ja nauttia lämmöstä ja poutasäästä. Ruokaa on ollu tarijolla liianki kans!

Mulle tuli tulevaisuutta aatellen mieleen yks visio. Sen toteuttaminen jää ens kesään ja sitä seuraaviin, jos elonpäiviä ja innostusta vielä riittää. Mutta mukava on aaatella, että semmonenki mahollisuus on olemassa. Ota tai jätä, mutta jos jätät, niin elä itke sitte myöhemmin, että mikset sitteki teheny vaan niin ku olit aatellu! Elämä on lyhyt. Kannattaa nauttia jokahisesta hippusesta, mitä se meille tarijoaa.