Sillä aikaa, kun VRK touhusi omien kommenttiensa kanssa niitä milloin täydentäen, milloin vähän muutellen, oli myös UPK omasta mielestään päässyt kärryille siitä, mikä vehje kuvassa oikein oli. Koska PA ei ollut koskaan kuullut moisesta laitteesta tai ei ainakaan tuollaista nimeä, ei hän nyt osannut sanoa, oliko UPK oikeassa vai väärässä. Tämä saisi sen itse aikanaan sitten päätellä, kun kuva kokonaisuudessaan läväytettäisiin esiin. UPK selitti auliisti, mitä oli tarkoittanut, mutta ei PA sitten hyväksynyt tätäkään vastausta. Toki laitetta saatettiin käyttää myös UPK: n mainitsemaan tarkoitukseen, mutta tällä kertaa vastausta oli kyllä etsittävä aivan muualta.

Vaikka VRK vasta hetkeä aiemmin oli ollut kovin varma siitä, että lasten lelu tässä nyt oli kyseessä, hän yhtäkkiä taas pyörähti ympäri kuin tuuliviiri kovassa, sinne tänne kääntyilevässä tuulenpuuskassa. UPK: n vastauksen vihdoin luettuaan hän olikin jo jokseenkin samaa mieltä kuin tämä, mitä ei kovin usein tapahdu (Kärpäsen huom!).

Tarkemmin kuvaa zoomailtuaan oli hän tullut siihen tulokseen, että leluauto oli tässä tapauksessa liian pieni. Isompien asioiden parissa nyt liikuskeltiin. Joku kauempaa ohjattava vehje se saattaisi olla, ehkä omakotialueiden kesäisten sunnuntaiaamujen rauhanrikkoja tai jopa vaarallisten räjähteiden purkamiseen tarkoitettu ”handu”. Maastossa tuo joka tapauksessa liikkui, se oli selvääkin selvempää.

AVK tuli vielä ilmoittamaan luovuttamisestaan, kun ei hänen ehdotuksensa kerran ollut kelvannut. Kommentin loppua ei Kärpänen oikein käsitä, ellei AVK sitten viittaa UPK: n kommenttiin, jossa tämä kertoi toisessa kuvassa näkevänsä mikrofoninkin. AVK leikki mielellään salaperäistä, sen Kärpänen oli huomannut ennenkin. Tosin usein tuo salaperäisyys oli niin totaalista, ettei siitä ainakaan Kärpäsen aivoilla varustettu tullut hullua hurskaammaksi. Mutta ehkei ollut tarpeenkaan!

PA puuttui AVK: n kommentin salaperäiseen loppuun. Ainakaan siinä tilanteessa, missä tuo laite oli kuvattu, ei ollut laulettu edes Maamme-laulua (Kärpäsen huom!), sillä niin vakavasta asiasta oli kysymys. Muuten toki saattoi laulaminenkin tulla kyseeseen, kukapa sen niin varmasti osasi sanoa.

Kun ei urheilu tuntunut olevan ratkaisun avain, lennähti AMP aivan toisiin sfääreihin. Hän oli selvästi näkevinään kuvassa jotain kolmannen asteen yhteyttä (Kärpäsen huom!) vakoiluineen kaikkineen. Sen verran näytti PA tällä kertaa vihreätä valoa, että myönsi koneen käytön kyllä vaikuttaneen ulkoavaruudesta tulleiden, pienten vihreitten miesten touhulta.

Lettuilija arveli seuraavassa kommentissaan UPK: n jo osuneen arvauksessaan melko lähelle oikeaa. Omalta osaltaan hän mietti, että laite voisi olla vaikka se vehje, jolla elokuvakohtauksiin saatiin milloin tuulta, milloin sadetta aina tarpeen mukaan. Taaskaan ei voinut PA täydellisesti tyrmätä lettuilijan vastausta, kun ei ollut varma siitä, saattoiko vehjettä käyttää myös lettuilijan ehdotusten mukaisella tavalla. Kuitenkin vielä oltiin hyvin kaukana siitä käyttötarkoituksesta, jossa laite oli kuvattu, ja jonka PA oli omin silmin nähnyt.

Mutta sitten, klo 22.14 räjäytti VV pankin (Kärpäsen huom!). Pommin purkamisesta saattoi olla kyse, mutta siinä tapauksessa oli PA: n täytynyt nähdä tapahtuma ja ko. laite televisiosta. Oikea tilanne olisi ollut jo melko vaarallinen. Paria minuuttia myöhemmin keksi UPK saman asian, mutta auttamattomasti myöhässä, mitä tuli siihen, ken ensinnä oli oikein tiennyt.

Vielä tämän jälkeen haahuili VRK omine arvauksineen viemäreissä ja muissa iljettävissä onkaloissa. KHÄ säesti häntä kertomalla näkevänsä selvästi, miten nauhat laitteessa pyörivät. Ja jopa seuraavana päivänä yritti lettuilija vielä tarjota omaa arvaustaan. Mutta nyt tuli PA kertomaan, että yksi oli tiennyt oikean vastauksen, joten arvoitus oli siis ratkennut. Kuitenkin vasta illalla saatiin kuulla, että oikein vastannut oli VV.

Nyt Kärpänen vähän hämmentyy. Miten niin oli VV ensimmäinen oikein arvannut? Olihan VRK tuolla jo ajat sitten puhunut jostain robottikädestä. Pieni kelaus taaksepäin ja asia valkenee Kärpäsellekin. VRK on maininnut ”käden” vasta sen jälkeen, kun VV on ensin asiasta puhunut. Aikaeroa on noin kymmenen minuuttia VV: n eduksi. Pienestä se on joskus kiinni, niin kovin pienestä!