Mikko jäi asumaan seudulle, jossa hänen työpaikkansakin oli. Kun ero aikanaan tuli, oli hän vielä nuori mies, jolla oli kovasti vientiä naismaailmassa. Eräällä kesäisellä tanssireissulla läheiselle tanssilavalle tapasi hän Siskon, kuusitoistakesäisen nuoren neidon. Aivan varma ei voi kyllä olla siitäkään, vaikka Mikko Siskon olisi tavannut jo avioliittonsa aikoihin; eihän hän niin pyhinä muutenkaan pitänyt antamiaan aviolupauksia ja uskollisuudenvaloja.

Mielenkiintoinen detalji Mikon käytöksessä yhä edelleen on se, kuinka hän aina muistaa korostaa sitä, miten entiset suhteet olivat jo ajat sitten loppuneet, ennen kuin hän uutta edes suunnitteli. Ihmeellistä kyllä naiset, joihin Mikolla läheisempiä suhteita on joskus ollut, muistavat asioita koko lailla eri tavalla. Joku tai jotkut siis valehtelevat…

Eräänä lauantai-iltana oli Mikko siis ajellut moottoripyörällään lavalle tanssimaan. Tuohon aikaan olivat lavatanssit niitä paikkoja, joissa nuoret tapasivat toisiaan. Ravintolailtoja ei silloin vielä vietetty ainakaan maaseudulla, tuskin oli siellä ravintoloitakaan. Mielenkiintoista on sekin, että vaikkei Mikko mikään erinomainen tanssija ollut, sai hän silti naisseuraa helposti.

Lavalle oli tullut myös Sisko kaksi vuotta nuoremman Sirkka-sisarensa kanssa. Mikko tanssitteli kumpaakin neitokaista, mutta Sisko miellytti häntä enemmän. Ja olihan tämä iältäänkin Mikolle Sirkkaa sopivampi. Tanssilava sijaitsi tyttöjen kodin lähellä, ja kun ilta alkoi olla lopussa, kyyditsi Mikko moottoripyörällään ensin Sirkan kotiin ja palasi sitten Siskoa hakemaan.

Tarina ei kerro, mitä nuorten välillä kesäyön valoisina hetkinä tapahtui: tapahtuiko yhtään mitään. Sisko oli Mikon kertoman mukaan varsin pidättyväinen ja säädyllinen tyttö, olihan hän kovin nuorikin, ja noudatti kuuliaisesti äidiltä saamiaan ohjeita, jotka nyt eivät ainakaan mihinkään kovin läheiseen tuttavuuteen heti ensi kerralla usuttaneet. Pikemminkin päinvastoin. Eikä tuohon maailman aikaan muutenkaan kanssakäyminen ollut niin vapaata kuin nykyisin.

Olipa nyt sitten niin tai näin: nuoret alkoivat seurustella, ja varsinkin Sisko taisi rakastua Mikkoon päätä pahkaa. Luultavasti Mikkokin piti Siskosta, omalla tavallaan, ja ainakin hän eronneena kuumaverisenä nuorukaisena tarvitsi naista seksuaalisia paineitaan helpottamaan. Sisko ei nuorena ja täysin kokemattomana siihen kyllä paras mahdollinen ratkaisu ollut, se tultiin ajan oloon huomaamaan.

Mutta sokea rakkaus, nuoren tytön miellyttämisen halu ja Mikon painostus johtivat tietysti aikanaan myös seksuaaliseen kanssa käymiseen näiden kahden välillä. Miten se mahtoi onnistua, on kokonaan toinen juttu. Paitsi painostusta käytti Mikko taas tahtonsa perille saattamiseen toisen syyllistämistä. Nuori, kokematon ja silmittömästi rakastunut Sisko oli erinomainen kohde Mikon narsistiselle vallan käytölle.

 

Punahilkkasusi(at)hotmail.fi