Kesä kului, ja Marketasta oli paljon apua. Mistä mahtoi johtuakaan, että Markun tielle aina osui naisia, jotka vaivojaan säästämättä raatoivat Markun taloudessa. Ehkä he tällä tavoin yrittivät lunastaa itselleen paikkaa Markun elämässä siinä useimmiten kuitenkaan onnistumatta. Markulle ei tuntunut mikään riittävän, eikä hän ollut mihinkään tyytyväinen.

Kesän lopulla sai sitten Markettakin lähteä, vaikka oli jo ennättänyt käyttää Markkua kotonaankin tulevana sulhaskandidaattina. Tapa, jolla Markku asian Marketalle ilmoitti, kertoi taas loistavasti Markun kesken jääneestä henkisestä kehityksestä. Hän leikki ihmisillä ja heidän tunteillaan. Jos hänelle jokin asia sopi, ei ollut väliä, miltä se toisesta tuntui.

Kävi nimittäin näin. Eräänä loppukesän päivänä otti Riitta yllättäen yhteyttä Markkuun. Tapaaminen sovittiin, ja jo saman viikon lopulla olivat nämä kaksi kihloissa. Marketta sai tietää asiasta vasta silloin, kun soitti Markulle. Voi vain kuvitella, mitä Marketta tunsi saadessaan kuulla, että mies, jonka kanssa kuvitteli seurustelevansa kovinkin vakavassa mielessä, oli yllättäen kihlannut toisen naisen.

Ei Riittakaan tässä tilanteessa täysin viaton ollut, vaikka hänen puolustuksekseen on sanottava, ettei hän tiennyt, kuinka vakavasta suhteesta Markun ja Marketan välillä oli kyse. Lisäksi Markun esittäessä kosintansa hänelle täysin yllättäen oli ehtona vielä se, että vastaus piti antaa mahdollisimman nopeasti. Joskus myöhemmin on Riitta asiaa pohtinut ja miettinyt, miten asiat mahtaisivat olla, jos hän olisi tiennyt Marketasta ja suhteesta enemmän.

Kun kihlaus nyt oli voimassa ja Markku ”selvittänyt” välinsä Marketan kanssa, tuntui Markku olevan elämänsä kukkuloilla. Nyt hänellä oli hyppysissään nainen, jonka hän kouluttaisi mieleisekseen. Riitta ei ollut kaikesta niinkään varma. Toki hän Markkua rakasti, mutta kaikki oli sittenkin tapahtunut vähän liian nopeasti.

Nyt oltiin kuitenkin kihloissa ja suunniteltiin avioliittoa. Se solmittiin puolen vuoden kuluttua. Jo kihlausaikaan oli mahtunut monenlaista mutkaa ja kiemuraa. Vaikutti siltä, että Markku oli päättänyt mennä Riitan kanssa naimisiin, tuli mikä tuli. Hän ei antaisi naisten enää hyppiä nenälleen, vaan pitäisi ohjakset niin tiukalla, että asiat menisivät hänen mielensä mukaisesti. Elleivät menisi, oli tässä nyt sellainen nainen, jonka sopivasti kiristyskeinoja käyttämällä sai pysymään ruodussa. Näin Markku ajatteli ja toteutti myös aikeensa…