Voivoi ja valivali, vastaa Punahilkka mokomille moraalinvartijoille. Kyllä on Punahilkka ajatellut ja kysyykin nyt, mitä pahaa on siinä, jos sudella seksi mielessä on? Kyllä se on mielessä Punahilkallakin! On tällä hetkellä ja oli silloinkin, kun suden kanssa saunomaan lähti. Jos sitä saa vielä kynttiläillallisen kera, niin mikäpä sen nautittavampaa.

Mutta ilman kynttilöitäkin on se mukavaa ja ihanaa sopivan suden kanssa. Siitä voi ammentaa energiaa niihin yksinäisiin iltoihin ja öihin, jolloin käsi turhaan hamuaa takkuista suden turkkia vierestä. Sen avulla jaksaa nousta pimeään talviaamuun jokapäiväistä leipäänsä hankkimaan. Se tuo iloa ja valoa synkimpään syksyyn, kun viime kesä on vain muisto ja ensi kesä vasta haave.

Enää ei aio Punahilkka tuntea syyllisyyttä tai huonoa omaatuntoa haluistaan ja toiveistaan. Se aika on lopullisesti ohi. Enää ei ahdeta häntä tiukkaan muottiin, jonka päälle kirjoitetaan, mitä hilkkapuolinen saa tai ei saa tehdä. Punahilkka tekee niin kuin tahtoo ja toteuttaa toiveitaan ja mielihalujaan juuri niin kuin haluaa. Ei hänen ketään loukata tarvitse eikä hän sellaista haluakaan.

Mutta nyt hän elää! Elää ja nauttii kaikkien niidenkin vuosien edestä, jolloin tunsi olevansa kuin kotelostaan irtipääsemätön perhonen, joka ulos pyrkiessään kietoutuikin yhä tiukemmin koteloa kiinnipitäviin rihmoihin. Nyt ei Punahilkkaa pitele enää mikään eikä kukaan, eikä kenenkään tarvitse tulla hänelle sanomaan, miten pitäisi olla tai elää.

Tällaisia Punahilkka tuumiskeli, kun valmistautui saunamatkalle sudenpesään. Vähän jännitti, sillä kaikesta kokemuksestaan huolimatta Punahilkka ei kuitenkaan ole mikään paksunahka, jota mikään ei heivauttaisi. Utelias ja elämälle avoin hän sen sijaan on, ja sellaisena haluaa pysyäkin. Rohkeakin hän on, mutta juuri rohkeuden avulla on monet susipolut tullut koluttua ja toinen toistaan hauskemmat muistot niistä mieleen säilöttyä.

Toki eivät kaikki kokemukset ainakaan kokemishetkellä ole pelkästään hauskoja olleet, mutta aika kultaa muistot Susimetsässäkin, eikä Punahilkka mistään kokemastaan kanna kaunaa. Opikseen hän kyllä on ottanut ja osaa suhtautua varsin kriittisesti niin susiin kuin hilkkoihinkin. Kaikki ei nimittäin Susimetsässäkään ole läheskään aina sitä, miltä se näyttää…