Kärpänen lupasi aiemmin palata vielä postausviikon lopulle, jossa yhteisön ainakin tuhat kertaa siipensä tuhkaksi käräyttänyt kaksilahkeinen oikoi taas kerran siiventynkiään niistä tuhkia karistellen. Tällä kertaa hän väisteli myös maassa liikkuvia julmia petoja, mikäli postauksen otsikointiin on luottamista.

Postaus itsessään ei pitkän pitkä ollut. Se sisälsi tervehdyksen ja toivotuksen tulla vierailulle postaajan omaan blogiin, joka lyheni lyhenemistään, kun sitä jatkuvasti poisteltiin ja taas palauteltiin, eivätkä kaikki osat syystä tai toisesta enää palautuneetkaan niin kuin ennen.

Tätä asiaa Kärpänen kyllä vähän ihmettelee. Olihan blogin kirjoittaja sentään tämän, kuten monen muunkin alan ammattilainen ainakin omien sanojensa mukaan. Ei olisi luullut olevan temppu eikä mikään säilöä koko blogia vaikka millaiseen tietotekniikan naftaliiniin tai syväjäädytykseen ja ottaa se sieltä taas esille, kun aika olisi kypsä, ja muutkin ymmärtäisivät sen arvon. Mutta eipä vaan. Blogi lyheni kerta kerralta kuin lehmän häntä.

Toinen Kärpästä askarruttava seikka on se, miksi ylipäätään pitää blogi välillä kokonaan poistaa ja siitä vielä erikseen ilmoittaa, vaikka pitääkin kirjoittamisessaan taukoa, jos kerran jossakin vaiheessa aikoo sen päivittämistä jatkaa. Kukaan muu kuin ylläpitäjä tai blogin omistaja itse ei pysty blogeja poistelemaan, joten jokseenkin turhaa ja typerää on tuollainen edestakainen suhaaminen.

Tämän postaaja oli poistanut ja taas palauttanut bloginsa jo niin useasti, että hänen kohdallaan päätteli Kärpänen olevan kyse pelkästä itsensä esille tuomisesta ja sen varmistamisesta, että lähtö tai paluu taatusti huomataan. Taisi olla viimeksi lumien aikaan, kun hän edellisen kerran ilmoitti paluustaan. Tuolloin vain yksi lukija rohkeni ääneen epäillä paluun kestävyyttä. Ainakaan Kärpänen ei ole huomannut yhtään elonmerkkiä ko. postaajasta tässä välillä, joten pelkkä kupla taisi tuo näyttävä paluu olla. Nyt hän oli kuitenkin taas tullut entistä ehompana uusien laulujen kera ja ihan haastetta heittäen.

Kuinka ollakaan syöttiin tartuttiin kuin nälkäiset kalat konsanaan. Useimmat taisivat sen nielaista mahaan asti, mutta joillakin saattoi koukku jäädä ikävästi raapimaan kurkkua. Ensimmäisenä ehätti tulille KHÄ, joka jo reilun puolen tunnin kuluttua syli avoimena toivotteli tuhlaajapojan tervetulleeksi takaisin. Muutama minuutti KHÄ:n jälkeen oli vuorossa PPHH samoin sävelin. Joko tuolloin olisi ollut ilmassa muutakin käryä, mene tiedä.

Tervetulotoivotukset jatkuivat pitkin iltaa. Kaikki tuntuivat äkkiä heränneen. Eräs oli jo etsinyt avattua blogiakin sitä kuitenkaan löytämättä. Ohhoh! Mitenkäs nyt niin olivat taidot ruosteessa tällä veijarilla? Törkyvideoiden linkkien lataaminen toisten blogeihin kun sentään oli onnistunut yli odotusten vain puolisen vuotta sitten (Kärpäsen huom!). Eipä kuitenkaan aikaakaan, kun yhteisön UPK jo ennätti kertomaan, miten blogiin löytää. Helppoakin helpompaa, kun sen osaa!

Tulijakin havahtui kiittelemään tervetulotoivotuksista ja kävi oitis kyselemään, mikä oli päällimmäisenä puheenaiheena tällä hetkellä. Blogiin löytämätön ja sinne UPK:n avulla opastettu VV (videoveijari) kertoi ”omana henkilökohtaisena käsityksenään” (voiko henkilökohtaisia käsityksiä olla muunkinlaisia kuin omia? Kärpäsen huom!), että perin hiljaista ja rauhallista oli ollut. Edes kunnon kinastelua ei ollut saatu aikaiseksi. Nyt kävikin hän usuttamaan ”uudisblogistia” barrikaadeille, että saataisiin lintukotoon hiukan vipinää ja vilskettä. Saman voisivat tehdä toki kaikki muutkin, jotta edes jotenkin pihisisi se paljon mainostettu yhteishenki ja hyvä meininki.

Kaikki eivät kuitenkaan VV:n vouhkauksesta suuremmin innostuneet. Yleensä aina hyvin rauhallisena ja sovittelevana esiintyvä postaaja ja kommentoija toivoi, ettei alettaisi ainakaan toisia parjata ja loukata. Sellaista oli hänen mielestään ollut jo enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Sovussa ja huumorimielellä, miksei sarkastisinkin sanakääntein voitaisiin asioita lähestyä paljon mukavammalla tavalla.

VV ilmoitti oitis, että tuollaista kieltä hänkin ymmärsi! Missä mahtoi olla moinen ymmärrys joitakin aikoja sitten, kun oikein työkseen syyti hän asiattomuuksia ja loukkauksia toisten blogeihin? No, ehkä sellaisia VV:n käsityksen mukaan ulkopuolisten blogeihin saikin laittaa, kunhan oma pesä pidettiin puhtaana (Kärpäsen huom!).

Seuraavaksi havahtui lahden tällä puolella asuva VRK. Hänellä oli heti valmiina keskustelunaloitus, jolla hän ilmeisesti viittasi johonkuhun entiseen tahi nykyiseen lintukotolaiseen. Yhteistapaaminenkin kommentissa mainittiin, ja siihen taas tarttui oitis äskeinen rauhan ja sovun puolustaja huomauttaen kuitenkin, että olisi mukava, jos erikuntoiset ja eri puolilla maata asuvat ihmiset otettaisiin huomioon tapaamispaikkaa päätettäessä, vaikka useimmat kai halusivatkin luontoon eikä kaupunkiin.

Silloinkos innostui UPK. Kyllä Suomen vanha pääkaupunki olisi paras tapaamispaikka, sillä silloin voisi myös UPK pikkusaareltaan purjehtia yhteiseen ilonpitoon. Asiaan ehkä kuulumattomana omana kommenttinaan arvelee Kärpänen nyt, että olisipa tapaaminen järjestetty missä tahansa, vaikka UPK:n omalla pikkusaarella, ei hän sinne olisi ilmestynyt. Jotenkin vain on sellainen kuva Kärpäselle tullut. Toki voihan se olla väärässä, kuten usein onkin!