Lintukodon vanhimman, VL: n silmää ei tuollainen nykyajan hömpötys lainkaan miellyttänyt. Lähinnä se teki hänelle etovan olon. Tuollaista ei hän juhlahuoneeseensa hyväksyisi, ei sitten millään. Sen sijaan tarkkasilmäinen saattoi löytää soman pienen ”pullopuun” aivan kotinurkiltaan. Tienposkilla oli pilvin pimein näitä söpöjä poikasia, joiden surullisena kohtalona oli tulla ainoastaan viikatemiehen säälimättömän terän poikkileikkaamiksi. Moninkertaisen hyvän työn teki se, joka edes yhden tällaisen raukan pelasti julmalta kohtalolta (Kärpäsen huom!).

Koiranleuka AMP sai tämänkin uroteon väännettyä vitsiksi. Ilmankos ne autot talvisaikaan aina muutamissa kohden ojaan ohjautuivat? Aurausmerkeiksi laitetut karahkat olivat tainneet joutua parempiin, tai jos ei nyt niin parempiin, niin ainakin toisiin tarkoituksiin (Kärpäsen huom!).

Huumoria ymmärtävä VL vastasi, että edellisen hyvän työn lisäksi hän vielä koristeli nuo tienhoitajan tylsännäköiset, riutuneet näreet heijastimilla, kun tienpitäjä suuressa viisaudessaan oli keksinyt sammuttaa katuvalot öiseen aikaan juuri VL: n asumuksen kohdalta. Mutta oli VL: llä jemmassa vielä oikea keramiikkainen koristepuukin, ihan ulkomailta asti ostettu. Sen hän voisi kaivaa kätköistään lähempänä varsinaista juhlaa ja täräyttää kuvankin omaan blogiinsa. Siellä saisivat toiset sitten sitä ja muitakin komeuksia ihastella.

KHÄ saapasteli nyökyttelemään hyväksyntänsä taas tällekin mielipiteelle. Vähintään pitäisi kunniamerkki moisesta luontoa säästävästä tekosesta tekijälle myöntää (Kärpäsen huom!). Myös AVK naurahteli ajatukselle aurausmerkistä juhlapuuna pöydällä. Mutta ei kai kukaan nyt tosissaan sellaista menisi tekemään? Ei varmasti VL ainakaan! kauhisteli hän sitten hiukan tosikkomaiseen tapaan.

Iltana, jolloin postauskysely oli singottu bittiavaruuteen, ehätti myös UPK paikalle asiaa hämmästelemään. Kärpäselle pällähti mieleen, ellei se nyt aivan väärin mene ja muista, että UPK itse ei ollut postannut pitkään aikaan. Sen sijaan kommentteja kyllä sateli useasti. Ei niitäkään ehkä sentään aivan yhtä useasti kuin taannoisina kommenttien kulta-aikoina, mutta kuitenkin.

Toinen asia, jonka Kärpänen oli ollut huomaavinaan, oli se, että UPK: n kommentit olivat pidentyneet. Nyt Kärpäsen karvaisessa, aivottomassa päässä käydään ankaraa yhteenlaskua. Sen tuloksena, ehkä oikeana, ehkä päin juhlapuuta olevana syntyy mielleyhtymä (sillä ajatellahan Kärpänen ei osaa), että jokin muu asia oli täyttänyt UPK: n mielen ja elämän niin, että varsinaisiin postauksiin ei enää ollut aikaa tai kiinnostusta. Mutta koska hän Kärpäsen käsityksen mukaan kuului niihin ihmisiin, jotka yksikön ensimmäistä persoonaa korostaen kuitenkin aina halusivat olla esillä tavalla tai toisella, käytti hän liikenevän ajan kommentointiin.

Postaaminen oli siis vaihtunut kommentointiin. Tämä aiheuttaa muutoksia myös Kärpäsen strategiassa. UPK: n tunniste on tuollaisenaan vanhentunut ja harhaanjohtava. Sitä on muutettava. Tästä eteenpäin Kärpänen UPK: n edesottamuksista kirjoittaessaan käyttää hänestä uutta kirjainyhdistelmää. Se on PUPK ja tarkoittaa ihmisten kielelle käännettynä "postaava ja usein pitkästi kommentoiva".

Mutta mitä PUPK: lla sitten tällä kertaa on sanottavana po asiasta. Huomio kiinnittyy aluksi siihen, että yksikön ensimmäisen persoonan sijasta kommentti alkaakin monikon ensimmäisen persoonan pronominilla. Mielenkiintoista! Sitten PUPK kertoo, että pienet asuintilat ovat jo vuosien ajan säädelleet juhlapuun kokoa ja aitoutta. Mutta kas, yllättäen myös tässä huushollissa on ollut ulkomailta hankittu koristekuusi valoineen kaikkineen. Eikä mikä tahansa rihkamamatkamuisto ole ollutkaan, vaan oikeaa keramiikkaa.

Ikävä kyllä joitakin vuosia sitten tämä kaunokainen tuli tiensä päähän pudottuaan lattialle ja hajottuaan tuhannen päreiksi (Kärpäsen huom!). Sen jälkeen on juhlapuun virkaa toimittanut jälkikasvun sydämen valon puuhastelema makea, suorastaan suussa sulava juhlapuu, joka kyllä on hyvin palvellutkin. Niin nättikin se oli, että hyvin kelpasi kommenttiin siitä linkki laittaa, jotta kaikki halukkaat pääsivät moista ihmettä ihastelemaan.

Postaajan esille laittamista puista mikä tahansa olisi kelvannut PUPK: lle oman huushollin kaunistukseksi. Miksei olisi voinut käyttää myös oman käden oikeutta ja hakea iltahämärissä näre naapurin metsästä. Sitten PUPK vähän vihjaillen ja kuin toisten uteliaisuutta herätellen kertoi, että tämä juhla tulisikin vietettyä aivan muualla. Siellä saattaisi olla oikea ja aito puu juhlatunnelmaa luomassa. Kas vain, tässäkö siis syy PUPK: n harventuneille postauksille?

Myös PUPK: n särkyneelle koristepuulle riitti KHÄ: ltä myötätuntoa. Mukavaa oli kuitenkin se, että PUPK saisi nauttia tulevasta suuresta juhlasta miellyttävässä ympäristössä. Jos siellä vielä olisi ihan aito puu, joka oli myös KHÄ: n suosikki, niin mikäpä sen mukavampaa. KHÄ: n oma puu saattoi seisoa vielä naapurin metsässä, josta se ehkä yön hämärinä hetkinä ihmisen parhaan ystävän kanssa hilattaisiin vähin äänin parempaan paikkaan. Tai sitten se oli yhä sarjakuvalehden sivulla ja sinne kai jäisikin. Mutta pitäähän ihmisellä haaveita olla (Kärpäsen huom!).