Viikko jatkui taas uuden arvailuleikin pyörteissä. PA oli liittänyt postaukseensa kuvan tai osan siitä ja vinkiksi vielä päivämäärän, johon kuvassa oleva laite jollakin tapaa liittyi. Olikohan arvailuja ollut yhtä perää jo liian monta, sillä kommentteja kyllä tuli melko runsaasti, mutta jotenkin ne kaikki olivat kovin laimeita ja samoilta arvailijoilta kuin ennenkin.

Ainoastaan VRK tuntui tähänkin tehtävään paneutuvan koko tarmollaan, ja sitähän riitti! Jos yksi arvaus lähti harhapoluille, oli hänellä plakkarissa jo uusi odottamassa. Jossain vaiheessa PA yritti helpottaa tehtävää ensin lisäämällä kuvan, jossa laitetta näkyi vähän enemmän ja lopulta jo laittamalla koko kuvan esille.

Vaikka VRK: llä intoa tuntui riittävän, arvailun aloitti kuitenkin KHÄ. Kunnallisvaalit olivat aivan ovella, ja niinpä hän tarjosi vastukseksi vehjettä, jonka avulla poliittisesta suuntauksestaan epävarmat kansalaiset helposti saattoivat löytää itselleen sopivan äänestettävän. VRK myötäili oitis KHÄ: n vastausta. Siinähän pääsi hiukan tuomaan esille omaa näkökantaansa ihan sivu mennen ja samalla mollaamaan puoluetta, joka ei niin läheiseltä tuntunut (Kärpäsen huom!).

Kun PA ei kuitenkaan hyväksynyt moisia arvauksia, yritti vuorostaan AMP urheilun saralla. Naapurikaupungeissa kun postaajan kanssa asuttiin, oli mukava päästä jokaisessa tilanteessa vähän kuittailemaan. Myös PA käytti tilaisuutta hyväkseen ja halusi sivistää itseään tahtomalla nyt tietää naapurikaupungin jääkiekkojoukkueen nimen.

Totta kai AMP ilomielin kertoi, että useitakin joukkueita tästä kaupungista löytyi. Naapurustossakin pelasi varsin kuuluisa ja korkeatasoinen joukkue. Joukkueen kokoonpanosta ei AMP maininnut mitään, mutta saattoi olla, että se vaihteli tilanteen ja suhdanteiden mukaan (Kärpäsen huom!).

Myös AVK osallistui. Hän arveli kuvan liittyvän jotenkin PA: n kulkuneuvon pyörästöön. Talvi lähestyi kovaa kyytiä, ja sekin oli saatava siihen kuntoon, että sillä talven yli pärjäsi. AMP alkoi kallistua myös autopuolelle, kun äskeinen urheiluviritys ei postaajalle ollut kelvannut. Hän näki kuvassa jo jotain hyvinkin naisellista, mutta peitti näkemyksensä ovelasti salaperäisyyden huntuun. 

AVK ei kyennyt tuota salaperäisyyttä vastustamaan, vaan riensi kyselemään, mitä kohtaa AMP oikein mahtoi tarkoittaa. Hänen itsensä tuntemat ”naiselliset” autonosat kun eivät yrittämälläkään tuohon kuvaan passanneet. Myös PA kiinnostui AMP: n ajatuksenjuoksusta. Sen ajatuksen hän sen sijaan tyrmäsi, että olisi omaa kulkupeliään millään muotoa kuvaan piilottanut.

Nyt syttyi lamppu VRK: n päässä. Ratkaisu oli hänen mielestään metka. Kärpäselle kuitenkin jäi epäselväksi, mitä ratkaisua VRK oikein tarkoitti, sillä eihän mitään ratkaisua ollut vielä edes annettu. Mutta ehkä VRK näki kauemmaksi, laajemmalle kuin kukaan muu. Ehkä hän jo tässä vaiheessa ”tiesi” oikean vastauksen. Tosin sitä on kyllä vähän vaikea uskoa, kun lukee hänen muita, jäljempänä tulevia kommenttejaan, sillä sellaista jokaisen johtolangan perässä höyryämistä ne ovat.

PA oli kuitenkin myötämielinen VRK: n arvailulle, vaikkei sitä täysin hyväksynytkään. Lupasipa vain laittaa lisävinkkejä näkösälle aikanaan. Kun niitä sitten jonkin ajan kuluttua tuli, oli VRK: llä taas uusi ajatusmalli ehtinyt kehiä päässä. Valitettavasti hän vain esitti sen epämääräisesti, että ainakin Kärpäseltä se lensi iloisesti yli karvaisen pään jättämättä jälkeensä minkäänlaista jälkeä tai ymmärryksen häivääkään.

Toki sen ei välttämättä tarvitse tarkoittaa sitä, että VRK: n ajatus olisi ollut tuulesta temmattua, sillä kaikkihan sen tietävät, ettei Kärpänen ole sen paremmin tekniikan kuin oikeastaan minkään muunkaan ihmelapsi. Jäljitellä, matkia ja kopioida se kyllä osaa, mutta omat ajatukset ja oivallukset: niitä sillä ei ole, ei totta tosiaan.

Eipä kyllä näyttänyt PA: kaan VRK: n sepustuksia ymmärtävän, ja kukaan muu ei asiaan virkkanut yhtään mitään. Kaikki vaikenivat, kun viisaus puhui (Kärpäsen huom!). VRK: n täytyi palata selittämään ajatuksiaan. Saatiin kuulla, että lelu tässä nyt oli kyseessä, lapsille tarkoitettu. Nyt oli äänenpainoihin tullut jo varmuutta, kun hän selkeällä suomen kielellä kertoi laitteen koon, sen käyttövoiman, jopa merkin. Kukapa olisi tuohon enää mitään voinut lisätä?

Paria minuuttia myöhemmin oli koko pienentynyt kymmenisen senttiä, vai oliko edellinen mitta tarkoittanut kukaties korkeutta? Siihen ei saatu vastausta, mutta sehän nyt on sivuseikka. Sentti sinne tänne, yks hailee! Ja vielä uutta muistitietoa, tietenkin googlettamatonta (Kärpäsen huom!) palautui mieleen muutaman minuutin kuluttua. Siinä sivussa sai PA: n kamerakin jo kehuja. Kyllähän sitä nyt tietoviisaalla oli vara vähän muita, tietämättömämpiä, kehua, oli, oli (Kärpäsen huom!).