Muutamissa kirjoituksissa ja kommenteissa pyydettiin suorastaan anteeksi muilta sitä, että kaikista pyhistä päätöksistä ja yleisistä suosituksista huolimatta oli ollut niin selkärangaton, että oli kyseistä, lähes pannaan julistettua sivua mennyt lukemaan ja jopa kommentoimaan, niin että sivulla käynti tuli näin kaikkien tietoon.

Mutta annettiinhan näille heikkoluonteisille toki anteeksi; ihmisiähän tässä vain oltiin kaikki, ja uteliaisuus, tirkistelynhalu ja toisille nauraminen tuppaavat olemaan tämän muuten niin mainion lajin perusheikkouksia. Tärkeintähän kuitenkin oli, että vaikka kärpästä luettiinkin, niin sitten muistettiin kuitenkin paheksua ja vähätellä ja vaikka vähän sormi pystyssä opettaakin tuota paksupääpörisijää. 

Taas tuli kärpäselle mieleen, että kuka kumma oikein pakotti tuollaisen tyhjänpäiväisen ja ilkeämielisen sivun aukaisemaan? Luulisi aikuisten, koko lailla terveiden ihmisten sentään vielä oman lihaksistonsa toiminnot hallitsevan, niin että pakkoliikkeitten tapaiset klikkaukset pystyi välttämään.

Mutta kun se mieli ja ajatus vaati ja pakotti katsomaan, olisiko tänään jotakin uutta ja mullistavaa tarjolla!Ja mukavalta tuntui sekin, kun sai edes pikkuisen yrittää näpäyttää tuota röyhkeää ja ylimielistä otusta, joka tuolla tavoin häiritsi tämän niin sopuisan yhteisön ja sen jäsenten rauhallista ja toverillista rinnakkaiseloa. Sitä paitsi, kyllähän se nyt vaan oli kärpäsen syy, jos joku oli mennyt omassa blogissaan itsestään kertoilemaan sellaisia asioita, joita ei sitten oikeastaan olisi halunnutkaan kertoa. Kärpäsestä saatiin oiva syntipukki kaikkeen sellaiseen, mistä ei itse haluttu ottaa vastuuta.

Suuria verkkosilmiään pyöritellen pörräili kärpänen katossa ja ihmetteli ihmisen pienuutta. Sitä oli syytetty matalamielisyydestä, kun se kertoili havaintojaan ja teki vähän omiakin päätelmiään asioista. Mutta kukaan ei ainakaan julkisesti reagoinut, kun jotkut häikäilemättä yrittivät käyttää sen vahingoittamiseksi asioita, joita jostakin olivat muka saaneet tietoonsa.

Hiljaisesti vaieten hyväksyttiin nyt alkaneeksi julistettu jokseenkin kyseenalainen ajojahti, jossa ainakin jahtaajat jo luulivat pisimmän korren vetävänsä. Hiljaisesti hyväksyttiin ja, jos vähääkään ihmismieltä tuntee, niin salaa jopa iloittiin. Nyt saisi tuo kurja arvostelija ansionsa mukaan! Nyt sen inhottava ininä vihdoinkin loppuisi! Nyt olisi parhaitten naurujen aika, ja kyllä sitten naurettaisiinkin!

Mutta kärpänen räpisteli hetken siipiään, lennähti hiukan korkeammalle ja levähti hetken odotellessaan, millaisia ilmiöitä seuraavaksi saisi verkkosilmiensä nähtäväksi ja kärpäsenaivojensa ajateltaviksi…