Vanhaa sanontaa lainaten voisi nyt kyllä todeta, ”ettei se kukkokaan käskien laula”. Jos keneltä tahansa puuttuvat aiheet, kirjoitushalu ja vielä aika, on selvääkin selvempää, ettei sellaisessa tilanteessa juurikaan mitään synny, innostusta yritettäisiin jakaa kahmalokaupalla.

Seuraava viikko sen jo osoitti, kun postausten määrä taas putosi liki puoleen. Edes vara-admin ei ollut nyt postannut kuin yhden kerran, vaikka edellisellä viikolla oli virtuaalikynässä mustetta tuntunut riittävän vaikka muille jakaa.
Kun äkkipäätään tarkasteli koko loppuvuotta, havaitsi postausten viikottaisen määrän asettuneen jonnekin kymmenen postauksen seutuville.

Vain parilla viikolla taidettiin tuo maaginen luku ylittää. Kun joillakin viikoilla taas jäätiin reilusti alle kymmenen postauksen, taisi keskiarvoksi tulla noin seitsemän. Tässä laskelmassa on siis mukana ainoastaan loppuvuosi alkaen elokuun alkupäiviltä sen jälkeen, kun VV kertoi poistuvansa kuvioista, mitä sitten kuitenkaan ei, yllätys, yllätys tapahtunut! Jos laskelmassa on suuria virheitä, voi ne laittaa Kärpäsen hataran laskupään tiliin.

Viikko aloitettiin taas tirkistelyllä, johon yhteisön guru oli saanut monet hurahtamaan. Tällä kertaa oli vuorossa pesästä lähtö ja haikeat jäähyväiset. Kommentteja oli tällä kertaa vain muutamia, joten ilmeisesti tirkistelykin alkoi vähitellen kyllästyttää varsinkin, kun se kohdistui ainoastaan eläinmaailman tapahtumiin.

Seuraavakin, RR:n postaus käsitteli samaa aihetta. Nyt oli jo päästy ihmisiin asti. Oikeasta tirkistelystä ei tässä kohden voitane edes puhua, sillä tirkisteltävät kaksijalkaiset olivat aivan vapaaehtoisesti asettuneet kaiken kansan töllötettäviksi tullessaan nauttimaan kauniista hellepäivästä kerrostalon pihamaalle. Oikeanlaista rohkeutta ja nauttimiskykyä sekin, tuumasi RR, ja samaa mieltä on Kärpänen.

Eläinmaailma näytti kiinnostavan muitakin. Lettuilija oli postannut pelastusoperaatiosta, jota kesämökillään oli harrastanut. Lettuilijasta on sanottava, että hän osasi käyttää yhteisblogia myös oman bloginsa mainostamiseen, johon muun muassa se oli esittelytiedoissa mainittu soveltuvan. Tälläkin kertaa saivat kiinnostuneet lukea muita eläimellisiä tarinoita klikkaamalla blogin auki.

RR oli saanut ”vieraita”. Suoraan ei hän vieraitaan esitellyt, mutta sisäpiiriläiset varmasti arvasivat keistä oli kyse. Joka tapauksessa vierailu oli ollut mukava ja piristävä, ja se oli innostanut RR:n lataamaan postaukseensa oikein videonkin. Hyvä niin!

UPK oli myös postannut kyseisellä viikolla. Joskus Kärpänen ihmetteli, mistä hän kaiken postattavan löysi, sillä usein postaukset olivat linkkejä joillekin sivustoille. Nyt selvisi ainakin yksi kanava. UPK sai uutiskirjeitä eri paikoista ja hyödynsi niitä postauksissaan. Mikäpä siinä! Jos lukija vaivautui klikkaamaan linkit auki, löysi hän kuka ties montakin itseään kiinnostavaa asiaa, joita ilman ko. linkkiä ei olisi itse osannut edes etsiä.

Kuten saattoi melkein arvatakin, ei vara-admin enää tällä uudella viikolla ehtinyt postaamaan edellisviikon tahtiin. Kiirettä tuntui pitävän, joten senhän ymmärtää. Kaiken lisäksi lienee hankalaa kirjoitella moottoripyörän tarakalla istuen. Sateista oli ollut siellä päin armasta Suomenmaata, jossa VA (vara-admin) oli viilettänyt. Nyt hän varoitteli muitakin tulvavesistä ja muista luonnonvaaroista.

Kommenteista kävi ilmi, että varoiteltavat olivat kokonaan eri laidoilla Suomea, joten hätää ei pitänyt oleman. Ja tavalliseen tapaan keskustelu taas ryöpsähti jos jollekin suunnalle, kun ”kaikki” halusivat sanoa, millä tavalla mainittu asia tai paikkakunta omaan elämään liittyi. Ne, jotka eivät mitään yhtymäkohtaa itsensä ja asian välillä keksineet, repivät vain muuten leukojaan, jotta pääsivät hekin ”osallistumaan”. Sallittua sekin, miksei olisi!

Viikon viimeinen postaus oli jo torstaina! Oliko niin, että lomalaiset ja mökkeilijät lähtivät jo viikonlopun viettoon ja muut eivät sitten loppuviikosta keksineet enää mitään sanottavaa. Mene tiedä! Pääadmin kuitenkin lopetti viikon kertomalla liittäneensä vinkkilistaan uuden osoitteen, jonka jostakin oli saanut. Miten ahkerasti linkkiä sitten availtiin, siitä ei Kärpäsellä ole mitään tietoa, eikä toki tarvitse ollakaan.