Tuskaisen yön jälkeen koitti yhtä tuskainen aamu. Selkäsairas könysi ylös sängystään hammasta purren. Heti, kun kello tuli niin paljon, että saattoi alkaa soittaa lääkäriaikaa, hän tarttui kännykkään ja aloitti. Näytöstä seuraten soitto onnistui, mutta minkäänlaisia hälytysääniä ei kuulunut.

Selkäsairas kokeili uudestaan: sama juttu. Hän vaihtoi toiseen huoneeseen: ei auttanut. Hän kokeili soittaa eri numeroihin: aina sama tulos. Puhelut eivät yhdistyneet vastaanottajalle, vaikka puhelutiedoissa näkyi, että soittaa oli yritetty ja useita kertoja.

Kun ei enää muutakaan keksinyt, päätti selkäsairas kokeilla joskus samanlaisiin ongelmiin tepsinyttä keinoa. Hän laittoi virran pois puhelimesta hetkeksi. Sitten hän kytki sen uudestaan päälle.

Jo alkoi tapahtua. Heti, kun virta kytkeytyi uudestaan puhelimeen, alkoi kuulua kilahtelua saapuneiden viestien merkiksi. Näytöstä ei toki selvinnyt, montako viestiä oli tullut, mutta yksi nyt ainakin. Kuoronjohtaja oli kuin olikin laittanut kuorolaisilleen muistutuksen illan konsertista. Selkäsairasta ei viesti kuitenkaan ollut tavoittanut kännykän reistailun vuoksi.

Mutta nyt tuo ilouutinen pöllähti selkäsairaan tietoisuuteen kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tosin se tuli auttamattoman myöhässä eikä olisi saanut aikaan lähettäjän toivomaa tulosta, vaikka ajallaankin olisi saapunut: selkäkipu nääs.Viesti jouti siis lennättää taivaan tuuliin siihen sen enempää paneutumatta, minkä selkäsairas oitis tekikin.

Mutta annas olla. Bittiavaruuden mittaamattomiin syövereihin lennätetty viesti ei suinkaan ollut ainoa saapunut viesti. Näyttö ilmoitti, että vielä kolme avaamatonta viestiä odotti lukemistaan. Eipä olisi selkäsairas enää paljoa enempää voinut hämmästyä havaitessaan, keneltä kaksi seuraavaa viestiä olivat. Tuo susipolkuhan oli tullut tiensä lopulliseen loppuun jo yli puoli vuotta sitten. Mitä syytä sitä enää oli lämmitellä puolin tai toisin, varsinkaan, kun ei se aikoinaankaan ollut kovin suurella roihulla palanut.

Mutta tietenkään ei selkäsairas malttanut uteliaisuuttaan olla viestejä avaamatta, kun niitä oikein kaksin kappalein oli. Mitä mahtoivatkaan sisältää…?