Puheena olevana vuonna sattui uudenvuoden aattopäivä maanantaiksi. Se aiheutti sen, että lintukodon vuoden viimeinen postaus ilmestyi samalla viikolla kuin uuden vuoden ensimmäiset postaukset. Eihän asia sinänsä toki mitään haitannut, mutta kun vuodenvaihdetta on totuttu pitämään jonkinlaisena rajapyykkinä, niin nyt tuntui ainakin Kärpäsestä vähän siltä, kuin se olisi vaihtunut lähes huomaamatta.

Viimeisen postauksen oli kirjoittanut PA. Hän näytti ottaneen suorastaan tehtäväkseen ja velvollisuudekseen kirjoittaa jonkinlaiset tervehdykset lintukotolaisille suurten juhlien alla. Jotenkin tuli Kärpäselle sellainen tunne, että tässä oltiin ikään kuin näyttämässä, miten elinvoimainen yhteisö edelleen oli, vaikkei sinne entiseen tapaan kirjoiteltukaan. Ainakin admin, koko yhteisön ”äiti” pitäisi huolen siitä, että sivustoa päivitettäisiin edes pakollisten tervehdysten verran.

Postaus ei sisällöltään mitenkään ihmeellinen ollut. Ensin kiiteltiin yhteisön jäseniä menneestä vuodesta ja vakuuteltiin, miten tärkeä jokaisen kirjoittajapanos oli kokonaisuuden kannalta. Sitten toivoteltiin tietenkin hyvää tulevaa vuotta ja vielä saatiin pieni säätiedotuskin postauksen loppuun ujutettua.

Postaus oli kirjoitettu puolenpäivän aikoihin, ja eikös vaan touhukas t….- siis letunkääntäjä ehättänyt vielä sen lukaisemaan ja sitä kommentoimaan saman vuorokauden puolella. Kärpänen alkoi olla yhä vakuuttuneempi siitä, että laatikoiden paisto ja pakastus viikkoja etukäteen oli tämän ehtimisen salaisuus.

Ne, jotka olivat paistelleet laatikkonsa vasta joulun alla ja syöneet ne kenties pakastamattomina havahtuivat postaukseen vasta uuden vuoden puolella. Muutama kommentoijista keksi jotakin sanomista vasta parin päivän päästä. Mitään ihmeitä eivät kommentitkaan sisältäneet. Hyvää ja menestyksekästä vuotta toivottiin ja toivoteltiin puolin ja toisin, ja tietysti säätilaa päiviteltiin kuin myös päivitettiin maan eri kolkilla.