Kirjoittelu, lukeminen ja kommentointi olivat kyllä mukavaa ajankulua, mutta kun talvea jatkui ja jatkui, tuli taas jollekin mieleen, että olisipa se hauskaa, kun ihan oikeasti voisi tavata ne virtuaalihenget, joihin kuukausien kuluessa oli tutustunut. Eipä muuta kuin tuumasta toimeen!

Blogistien joukkoon oli talven mittaan saatu uutta verta, ja he ryhtyivät nyt innolla puuhaan. Taas haluttiin koko blogiväki samoin kuin ne, jotka eivät blogia kirjoitelleet, mukaan tähän yhteiseen yritykseen, jonka tarkoituksena oli paitsi tutustuttaa ihmiset toisiinsa, myös entisestään lujittaa sitä yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, jota monet yhteisön jäsenet kokivat.

Sitä, että tapaaminen tosiaankin oli tarkoitettu kaikille, korostettiin monin erilaisin tavoin. Ketään ei haluttu jättää syrjään, vaan kaikki olivat tervetulleita. Varmasti järjestäjät tätä vilpittömästi tarkoittivatkin; sitä en epäile. Mutta jollain lailla tuntui kuitenkin siltä, että kyseessä oli kuin olikin sisäpiirijuttu, johon ei sivullisilla asiaa ollut. Erityisesti tämä ajatus sai tuulta siipiensä alle tapaamisen jälkeen, kun mukana olleet taas blogeissaan asiaa puivat ja tapaamisen onnistumista hehkuttivat.

Tapaamispaikaksi oli tällä kertaa valittu eräs pääkaupunkiseudun tanssiravintola; monet blogisteista kun olivat innokkaita tanssin ystäviä. Paikkavalintakin saattoi olla syynä siihen, että moni ei haluistaan huolimatta voinut osallistua. Sivustolla oli jäseniä ympäri maan, joten keskeisempää paikkaa olisi ehkä toivottu.

Mutta kun ajatellaan, että tuollaisten tapaamisten järjestäminen vaatii aina taakseen muutaman innokkaan ja ahkeran puuhamiehen tai –naisen, oli suorastaan ihme, että joku vapaaehtoisesti ryhtyi moiseen ruljanssiin. Sivusta seuraten valmistelut olivat ensiluokkaiset, ja mikäli jälkihehkutusta on uskominen, sitä olivat myös kaikki järjestelyt paikan päällä. Aina tietysti sekaan mahtuu soraääniäkin; onhan kyse ihmisistä…

Huvittavana yksityiskohtana mainittakoon, että joitakin kirjoittajia kiinnosti niin kovasti eräitten toisten osallistuminen, että sitä täytyi ihan henkilökohtaisen viestin avulla selvitellä…