Kahvimyllyn kohdalle tultuani kurvasin hiekkatielle. Tällä kertaa se ei pölissyt, sillä nythän satoi kaatamalla. Pihaan päästyäni suuntasin oitis sisälle enkä tällä kertaa jäänyt katselemaan pihapiirin eläimiä, jotka nekin taisivat pitää sadetta jossakin katoksessa.

Paitsi hyvien tarjottavien takia pidin Kahvimyllystä myös siksi, että se oli erittäin viihtyisä niin sisältä kuin ulkoakin päin arvioituna. Kahvila oli sisustettu kauniisti ja persoonallisesti naisten- ja miestenhuoneita myöten ja pihapiiri oli hyvin hoidettu. Kahvilan sisältä johti ovi ulos terassille ja puutarhaan.

Jos sattui olemaan kesä ja hyvä ilma, nautin kahvini aina ulkona pienessä huvimajassa tai vähintäänkin terassilla. Sinne sen tarjoili minulle kahvilan työntekijä, niin että minun ei tarvinnut taiteilla täyden kahvikupin, leivonnaisten sekä omien tavaroideni kanssa minnekään kahvia asetille läikytellen, vaan tilattuani ja maksettuani ostokseni sain rauhassa käydä pöytään niitä odottamaan. Tällä kertaa kuitenkin satoi, kuten jo kerroin, joten minun oli istuttava sisällä.

Saatuani kahvit juotua lähdin taas matkaan vatsa täynnä niin suolaista kuin makeaakin herkkua. Tässä kohtaa minun oli aina tapana soittaa sisarelleni, jonka luona perille päästyäni pidin majapaikkaani. Yleensä hän varautui tulooni aina ruokaa tehden, joten oli hyvä vähän ilmoitella, missä kohtaa olin tulossa. Kahvimyllyn jälkeen tuntui kyllä aina siltä, että ruokaa ei kaipaisi viikkoon, mutta se oli tietenkin ohimenevä tunne.

Illansuussa olin perillä. Ilma oli tässä suunnassa jo seljennyt, mutta koleaa oli täälläkin. Päätimme jättää kuorman tyhjennyksen ja tavaroiden hinnoittelun seuraavaan päivään, sillä illalla en ainakaan minä pitkän ajomatkan jälkeen jaksanut sellaiseen puuhaan ryhtyä.

Seuraavana päivänä urakka sitten alkoi. Loppujen lopuksi hinnoittelu kävi varsin sutjakasti. Samalla, kun tavaroita käytiin läpi, keräili sisareni niistä parhaat päältä poikansa talouteen. Paljon jäi silti vielä kirpparillekin vietäväksi. Sinne lähdimmekin sitten heti iltapäivällä. Kun auto oli tyhjä, huokaisin helpotuksesta. Nyt romut olivat myynnissä. Ne joko menisivät kaupan tai sitten eivät, mutta olivat joka tapauksessa poissa minun vastuultani.