Jotku varmaan muistaa, ku mää kesäkuun alakupäivinä, tais olla 4.6. postasin siitä, miten muutamat Vuodatuksen plokistit uskoo ku kirveen silimään tuohon ”tilastoon”, joka aukioo, ku kirijautuu omalle hallintasivulleen. Se on siinä esillä niin näkyvästi ja heti ensimmäisenä, ettei sitä voi olla huomaamata. Jotku postaajat sitte ilimotteli aina riemastuneina, kuinka palijo taas oli ollu sivujen aukasuja minäki päivänä.

Luvut tuntu niin mahottomilta, että mää rupesin epäilemään ja vähä kyselin, millasilla tilastoilla ne oikeen saa niin palijo kirijautuneita kävijöitä. Aattelin nimittäin, että sitä diagrammia ne seuraa. Mutta ku en tietenkään voinu olla varma siitä, etteikö muijen postauksia luettas huomattavasti enemmän ku mun omia enkä siitäkään, vaikka jollaki ois luotettava tilasto sivullaan, kyselin varovasti.

Vastauksia tuli heikonlaisesti mun ensimmäiseen kyselyyn. Se meinaa sitä, että postaajat vaikeni ku muuri. Ei kuulunu hiiskaustakaan, mutta jonku ajan päästä yks postaaja taas ilimotti, että uuvelle sataluvulle oli päästy. Minä kysymään toisen kerran. Tällä kertaa otin kommenttini talteen, ku aattelin, ettei postaaja sitä kumminkaan julukase, ja sitte se häviöö ku pieru Saharaan.

Nyt sain jonki sortin vastauksen. Postaaja ei kumminkaan julukassu mun kommenttia, niin ku olin ounastelluki, vaan vastas kysymyksiini omassa postauksessaan ”soveltuvin osin” elikkä itelleen evullisesti. Siitä ei käyny kunnolla ilimi, mitä mää olin kysyny, eikä se, että peilasin postaajan ilimottamia lukuja oman plokini luotettavampiin tilastoihin. Sen vastauksen julukasinki sillon.

Sillon tuumasin, että on helemiä siolle yrittää tojistella asiaa muuks. Postaaja halus uskoa Vuodatuksen ”tilastoon”, ja uskois kans, vaikka kuka mitä muuta väittäs. En kommentoinu kirijotusta mitenkään, vaan aattelin antaa asian olla. On mulla parempaaki tekemistä.

Mutta sitte kesäkuun nelijäs mun plokissani tapahtu oikeen kävijäryntäys. Diagrammi pomppas yli nelijääntuhanteen kävijään, vaikka toiset tilastot osotti aivan muuta. Emmää tietenkään luullu, että ny mun taitoni ja erinomasuuteni viimenki oli huomattu, ja kaikki halus lukea mun kuolemattomia jorinoitani. Ny vaan oli useampi potti puikahtanu mun sivustolle ja heilautti käyrän komiaan nousuun.

Mää en kumminkaan malttanu olla sohasemata taas kusiaispesää. Lähetin tuolle intomieliselle ja olemattomiin kävijälukuihin uskovalle postaajalle kommentin, vaikka tiesinki, ettei se sitä julukase. Kommentissa viittasin plokistin postaukseen, joka oli annettu mulle vastaukseks kysymyksiini ja selitykseks lukijoille.

”Hei!

Yllä oleva oli vastaus kysymyksiini, kiitos! Siitä, riittääkö se, voidaan olla montakin mieltä :)))). Vastauksena toki riittää, mutta sisältääkö se totuuden, jota olin hakemassa: siinäpä onkin miettimistä. Vastaustasi lukiessani tuli minulle tunne, että vastaat lähinnä muille ihmisille kuin minulle. Se, etteivät toiset voi nähdä kommenttiani kysymyksineen, antaa sinulle mahdollisuuden sivuuttaa joitakin asioita.

Haluat pysyä vakaasti uskossasi, että Vuodatuksen "tilasto" on luotettava, ja saada muutkin niin uskomaan ainakin omalla kohdallasi. Et esimerkiksi maininnut vastauksessasi sitä, että kerroin omista tilastoistani, jotka takuu varmasti ovat luotettavampia kuin tuo "pilipalitilasto", vaikka valitettavasti näyttävätkin kymmen-, jopa satakertaisesti pienempiä lukuja kuin tuo edellä mainittu.

Olet käsittääkseni melko nuori blogisti etkä ehkä siksi tiedä, että kun tuo "tilasto" aikoinaan etusivulle ilmestyi, aiheutti se hämmennystä jokaisessa pitempään postanneessa. Kun kävijäluvut ykskaks pommpasivat satoihin, jopa tuhansiin/vuorokausi, oli siinä ihmettelemistä jokaisella.

Kukaan tuskin kuitenkaan uskoi, että omaan blogiin olisi nyt yllättäen tullut kävijäryntäys tai omat postaukset olisivat niin kertakaikkisen kiinnostavia, että kävijöitä tuli ovista ja ikkunoista. Kun asiaa ääneen ihmeteltiin, niin jopa ylläpito kehotti laittamaan sivustolleen luotettavan tilaston esim. Google Analytics. Ohjeetkin tilaston liittämiseen annettii ylläpidon toimesta. Asiasta silloin käydyn keskustelun voit lukea ylläpidon sivustolta.

Sinänsä minulle on se ja sama, paljonko muiden blogeissa käy vierailijoita. Minulla itselläni käy pieni uskollisten joukko, joka sekin vaihtelee tilanteen mukaan. Myös uusia kävijöitä on lähes päivittäin. Tämän kaiken näen Google Analyticsistä, jonka lopulta onnistuin liittämään sivustolleni.

Mikä minua harmittaa on se, että jotkut, muun muassa sinä, levittelevät väärää tietoa bloginsa kävijämääristä. Mihin sillä pyritään, se minua kiinnostaa. Oman itsetunnon kohentamiseen vai mihin?

Et voi väittää, ettei sinulla nyt olisi riittävästi tietoa tarkentaa näkökantojasi. Olisiko myös tarpeen korjata virheellinen tieto kävijämääristä? Se on tietenkin sinun asiasi, ja luulenpa, ettet sitä tee. Se vaatii juuri sitä rohkeutta, jota vaaditaan myös kommenttien julkaisun suhteen. Se olikin toinen asiani.

Olet varmaan tietoinen siitä, että voit blogisi asentuksista poistaa kommentointimahdollisuuden kokonaan. Minusta se olisi paikallaan, jos et julkaise kenenkään kommentteja. Nythän blogissasi on mahdollisuus kommentointiin kaneetilla "julkaistaan, kun bloginpitäjä jne." Kommentoija luulee, että kommentti ehkä julkaistaan.

Vastauksessasi kuitenkin sanot, ettet julkaise yhtäkään saamaasi kommenttia, Kommentoijat käyttävät aikaansa siis täysin turhaan touhuun, jos erehtyvät kommentoimaan postauksiasi. Olisi mielestäni reilumpaa ilmoittaa kommentointimahdollisuus poistamalla, että kommentteja ei kaivata.

Se, mitä mieltä olen siitä, että joku ei salli kommentointia tai julkaisee vai itselleen edulliset kommentit, on kokonaan toinen juttu, enkä siihen nyt tässä puutu :)))). Jokainen toimii itselleen sopivalla tavalla.

Muuten, 4.6.2014 oli blogissani Vuodatuksen "tilaston" mukaan 4394 kävijää. Huikea luku, vai mitä. Ihan tekisi mieli uskoa, että se on totta myös!

PH :)”