Luulisi Markun saaneen tuntuvan opetuksen leikittyään Kaisan kanssa puukkohippaa, mutta eipä vaan. Vaikka on kihloissa Kaisan kanssa, jatkaa Markku muiden naisten tapailemista. Asian salassa pitämistä helpottaa se, että Kaisa opiskelee toisella paikkakunnalla ja pariskunta tapaa vain viikonloppuisin.

Markku, joka suuttui silmittömästi saatuaan selville Kertun ”petollisuuden”, ei näe mitään pahaa siinä, että itse pettää kihlattuaan. Jos Kaisa joskus jotain epäilee, kieltää Markku kaiken ehdottomasti. Selvien todisteiden puutteessa ei Kaisa oikein voi mitään, vaikka epäilykset kalvavat mieltä jatkuvasti. Hän on kuitenkin niin rakastunut Markkuun, että sulkee silmänsä ja korvansa asioilta, jotka saattaisivat paljastaa Markun. Kaisa-ressu ei halua ymmärtää, että jos suhde perustuu petokselle jo kihlausaikana, ei mitään hyvää voi olla odotettavissa myöhemminkään.

Eräs Markun tyttöystävistä on Riitta. Riitta on samanikäinen kuin Kaisa, mutta siinä missä Kaisa on isokokoinen ja hiukan miesmäinen, on Riitta taas hentoluinen ja naisellinen. Riitta tietää Markun petollisuudesta, mutta hänkin kuvittelee olevansa rakastunut mieheen ja suostuu siitä syystä toisen naisen rooliin. Markkua viehättää Riitan luonne, joka on sovitteleva ja ymmärtäväinen.

Lisäksi Riitta on erinomainen kuuntelija. Hänelle Markku vuodattaa koko entisen elämänsä, joka moneen kohtaan on jo ehtinyt saada kullanhohtoisia reunuksia. Riitalle Markku tunnustaa, ettei ole vielä kenellekään muulle kertonut niin paljon elämästään kuin Riitalle. Markun mielen pohjalle jää kytemään ajatus, että ehkä Riitasta voisi saada itselleen lopullisen elämänkumppanin. Tällä hetkellä ei asia kuitenkaan ole ajankohtainen, sillä Markkuhan on kihloissa Kaisan kanssa. Se suhde olisi saatava ensin loppumaan, mutta Markulla ei ole rohkeutta selvittää välejään Kaisan kanssa, vaikka hän tietää, ettei koskaan mene tämän kanssa naimisiin.

Elämä kulkee omaa latuaan eteenpäin Markun taiteillessa kuin veitsenterällä kahden ja joskus jopa useamman naisen loukussa. Sitten Riitta saa tarpeekseen Markun päättämättömyydestä. Markun harmiksi hän lopettaa suhteen, koska tuntee jatkuvasti jäävänsä toiseksi, vaikka Markku tekopyhästi yrittää muuta väittää.

Nyt viimeistään pitäisi Markun selvittää välinsä Kaisan kanssa. Taas ainoana ratkaisukeinona on pakeneminen. Markku vaihtaa työpaikkaa ja samalla asuinpaikkaa. Hän olettaa Kaisan jäävän entiselle paikkakunnalle, sillä saatuaan koulunsa päätökseen on hän saanut sieltä hyvän työpaikan. Mutta Kaisapa kerää kimpsunsa ja kampsunsa ja lähtee Markun mukaan. Taaskaan ei Markku saa sanottua, että haluaa suhteen loppuvan, vaan vastaan panematta suostuu Kaisan suunnitelmiin…