Soile päätti unohtaa Mikon ja alkaa elää omaa elämäänsä. Eihän toki hänellä mitään yhteistä elämää Mikon kanssa ollut ollutkaan. Mutta unohtaminen ei niin vain käynytkään. Se on kuitenkin toinen tarina, joka aikanaan kirjoitetaan.

Mikko mennä porskutti eteenpäin. Häntä eivät Soilen kirjeet hetkauttaneet. Eihän hän ollut omasta mielestään tehnyt mitään väärää. Pirkollakin taisi olla omat epäilynsä Mikon rehellisyydestä, mutta jos hän niitä toi julki, kielsi Mikko ehdottomasti kaiken. Pirkko ei väitteitään voinut mitenkään oikeiksi todistaa, joten hän ei pystynyt tekemään asialle yhtään mitään.

Sitä paitsi hän rakasti tai ainakin kuvitteli rakastavansa Mikkoa. Mikon kertoman mukaan ei Pirkko viikolla koskaan soitellut hänelle. Yhtäältä siihen oli syynä Mikon kolmivuorotyö, mutta osansa oli varmasti myös sillä, että joskus Pirkon soiteltua iltamyöhällä sellaisena päivänä, jolloin Mikon olisi pitänyt olla kotona, ei tämä vastannutkaan puhelimeen. Silloin ei vielä ollut kännyköitä, joten vastaamattomuus kieli siitä, että tavoiteltu henkilö oli jossakin muualla kuin kotona.

Kuten sanottu, Soile ei Mikkoa kyennyt unohtamaan, vaan seuraili kauempaa tämän elämää. Yhteyttä hän ei kuitenkaan ottanut. Välillä hän seurustelikin, mutta seurustelukumppani ei tuntunut omalta ihmiseltä.

Soile sai opintonsa päätökseen ja meni töihin. Kerran hän taas oli tanssimassa samaisessa ravintolassa, jossa Mikon aikoinaan oli tavannut. Eräs mies tuli hakemaan häntä tanssilattialle, ja Soile lähti vilkaisematta edes, millainen mies häntä oli hakenut. Kun parketille sitten ehdittiin ja siinä käännyttiin toista päin tanssiasentoon, oli Soilen hämmästys suurtakin suurempi. Tanssiin hakija oli Mikko!

Mikko oli huomannut Soilen istumassa pöydässä, tunnistanut hänet ja päätti hakea tanssimaan. Siinä sitten tanssittiin loppuilta yhdessä tai pikemminkin se taisi olla juttelua. Ilta päättyi siihen, että Mikko vei Soilen kotiin ja jäi itsekin sinne yöksi. Siihen mennessä oli Soile jo ottanut selvää, että Mikko seurusteli edelleen Pirkon kanssa. Tällä kertaa teki hän siis tietoisen valinnan lähteä Mikon matkaan. Mikko oli jollain kummallisella tavalla lumonnut Soilen mielen…

Punahilkkasusi(at)hotmail.fi