Myös viestit, joita mieheltä alkoi vastauksina tulla, olivat sellaisia, että mielenkiintoni tätä miestä kohtaan lisääntyi kaiken aikaa. Luotettavuuden tuntua lisäsi se, että melko pian ensimmäisten viestien jälkeen mies antoi minulle työsähköpostinsa osoitteen. Sen avulla sain vaivatta selville hänestä paljon muutakin kuin sen, mitä profiiliteksti tai hän itse kertoi.

Tavallisesti en tällaisiin salapoliisin hommiin ryhtynyt. Luotin ihmisiin, kunnes jotain muuta tuli vastaan. Mutta kun nyt tilaisuus tuli, niin miksi en olisi ottanut selvää vähän muustakin? Tutkailuh jälkeen tulin siihen tulokseen, että mieheen saattoi luottaa ja niin lähetin hänelle puhelinnumeroni, jotta voisimme tehdä lähempää tuttavuutta.

Viestinvaihtomme alkoi perjantaina. Hiukan ihmettelin, kun ei miehestä koko viikonlopun aikana kuulunut halaistua sanaa. Myöhemmin selvisi, että hän oli vastikään muuttanut paikkakunnalle. Hänellä ei ollut vielä toimivaa nettiyhteyttä (elettiin aikaa, jolloin älypuhelimia oli vain harvoilla ja valituilla) ja siksi hänen täytyi vastailla viesteihin työpaikaltaan. Viikonloppuna hän ei tietenkään siellä majaillut. Tämä selitys kelpasi minulle sitten aikoinaan, kun sen sain.

Heti maanantaina sainkin postia laatikkooni. Mies oli laittanut viestiin myös puhelinnumeronsa, joten ei muuta kuin soittelemaan. Minä olin taas nopeampi. Puhelu ei ollut pitkä, mutta sovimme sen aikana, että tapaisimme heti seuraavana päivänä kantakahvilassani. Kerroin, että minut tunnistaisi siitä, että jotain punaista olisi ylläni. Sivumennen sanoen punaista taisi olla kaikki muu paitsi hattu, joka oli musta.

Mainitsin miehelle, että olisi minulla ollut kyllä punainenkin hattu. Mutta musta pillerirasia sopi paremmin lyhyisiin hiuksiini. Siihen mies vastasi minua imarrellen, että pillerirasia oli oikein hyvä valinta. Näytin kuulemma tyylikkäältä ja ihanan punahilkkamaiselta punaisessa asussani, jota jota musta hattu sopivasti täydensi. Jos hattukin olisi ollut vielä punainen, olisi se ollut jo vähän liiallista.

Kas vain, tuumiskelin mielessäni. Tällä miehellä taisi olla silmää naiskauneudelle ja tyylikkyydelle. Kaiken lisäksi hän osasi tuoda sen esiin niin, että sisälläni oikein läikähti. Mies alkoi silmissäni vaikuttaa entistä kiinnostavammalta. Mutta mikä sitten meni pieleen, kun kaikki kuitenkin alkoi aivan suotuisasti?