Susi oli ollut koko viikon työmatkalla ulkomailla. Työhön kuului paljon illanistujaisia ja kekkereitä, joilla yleensä tarjoiltiin runsaasti alkoholipitoisia juomia. Susi ei ollut mikään lasiin sylkijä eikä ollut kyseistä toimintaa harrastanut tälläkään matkalla. Myös yövalvomiset olivat kuluttaneet Suden voimia.

Mutta Punahilkkapa ei armoa tuntenut! Kun Susi kerran oli kehunut niin viriili ja voimissaan olevansa, niin sopi se myös Punahilkalle osoittaa parhaalla mahdollisella tavalla. Sillä täytyihän myös Suden olla sanansa mittainen susi, jos oli julkisesti varaa kyseenalaistaa yli viisikymppisten hilkkojen seksuaalinen haluttavuus, halukkuus, kyvyt ja taidot.

Yksityiskohtiin menemättä toteaa Punahilkka kuluneesta yöstä, että häntä se ei tyydyttänyt ainakaan kaikilta osin, ja Susi tuntui olevan lähes kauhuissaan! Yritti toki selitellä asioitten saamaa käännettä raskaalla työmatkalla, alkoholilla ja sillä, että ensitapaaminen näissä olosuhteissa oli aina täynnä riskejä, kun se oli sitä muutenkin. Kaikki kyllä aivan paikkansapitäviä syitä, sen Punahilkkakin myönsi, mutta…

Aamupalan jälkeen siirryttiin pihamaalle. Ilma oli kaunis ja aurinkoinen, ja Susi ja Punahilkka lähtivät rantaan. Ja yllätys, yllätys! Eikös siellä rantasauna odottanut siistijäänsä! Ei Susi Punahilkkaa edes pyytänyt, saati vaatinut saunaa siivoamaan, ei toki. Itse Punahilkka toimeen tarttui, kun ei mikään laiska ihminen ollut ja oli tottunut auttamaan, kun apua tarvittiin. Illalla saataisiin sitten nauttia rantasaunan löylyistä.

Sen verran Punahilkka töitä valikoi, että ilmoitti kieltäytyvänsä lauteitten pesusta. Saunakamarin hän kyllä siivoaisi ja tuulettaisi. Lähes kaiken irti lähtevän Punahilkka raahasikin pihalle ja juoksutti Sutta pyykkikoneelle tämän tästä. Kun kerran siivoamaan ryhdyttiin, niin se tehtäisiin sitten kunnolla. Se oli Punahilkan vankkumaton periaate. Mitkään läntisen, saati itäisen naapurimaan siivoustyylit eivät tälle hilkalle kelvanneet.

Siinä saunaa kuuratessa alkoi mieleen nousta ajatus, että tätä saunaa ei hän toista kertaa elämässään kesäkuntoon saattaisi! Mutta elämästä nauttivana ja iloitsevana hilkkana ei hän toki rantasaunasta ja kevään ensimmäisestä uinnista kieltäytyisi. Ja puhtoisessa saunassa oli tietysti rattoisampi saunoa kuin hämähäkinseittien keskellä.