Syvään huokaisten ja makeasti haukotellen Kärpänen hitaasti käänsi kylkeään tähystyspaikallaan ja asettui taas hyvään asentoon muka horrostamaan. Luomiensa raoista se suurilla verkkosilmillään teki kuitenkin koko ajan havaintoja tilanteen kehittymisestä. Molemmat vieraat olivat panneet merkille Kärpäsen liikahduksen, ja punahelma oli jo selvästi aikeissa lähestyä horrostajaa, mutta NKK esti sen tarttumalla punahelman pienen korin sankaan.
 
”Shh, älä kuvittelekaan, että pöllähdät Kärpästä säikyttelemään! Sitä on nyt lähestyttävä varoen, ja minä teen sen. Sinun vouhotuksesi saa aikaan enemmän vahinkoa kuin hyötyä.” Näin NKK kuului sopottavan punahelmalle, joka loukkaantuneena tuhahti kuuluvasti ja marssi mielenosoituksellisesti korkokengät terävästi kopisten huoneen toiseen nurkkaan, josta kohta alkoi kuulua kiivas tekstiviestin näpyttelyn ääni. Taisivat susihukat saada hieman tulikivenkatkuisia viestejä nyt luettavikseen, tuumi Kärpänen ja veti suutaan pieneen hymyyn siiven suojassa.
 
Luomiensa rakosista Kärpänen näki, miten NKK vetäisi syvään henkeä, oikaisi ryhtinsä ja lähti päättäväisin askelin ikkunalaudalla kyyhöttää Kärpästä kohti. Kärpänen ei kuitenkaan aikonut tehdä tilannetta NKK:lle liian helpoksi, vaan päästi suustaan pienen kuorsauksentapaisen eikä reagoinut mitenkään NKK:n lähestymiseen. Se halusi nähdä, miten nöyräksi NKK oli valmis ryhtymään saadakseen Kärpäsen yhteistyöhaluiseksi.
 
”Huhuu, rouva Kärpänen vai neitikö lienet? Pyydän anteeksi itseni ja ex-rouva Punahilkan puolesta, jos jotenkin loukkasimme Sinua ja herkkiä tunteitasi. Sellainen ei ollenkaan ollut tarkoitus. Mutta tilanne on nyt vaikea. Apua tarvittaisiin mitä kiireimmin, sillä kävijämäärät blogissa ovat tippuneet jo huolestuttavan alas.
 
Osasyy siihen on varmasti Vuodatuksen ongelmat, jotka näyttävät vain jatkuvan. Nytkin roskablogit täyttävät ”Uusia kirjoituksia” -osaston, eivätkä tavallisten postaajien kirjoitukset pääse lainkaan esille. Ylläpito ei näytä tekevän asialle yhtään mitään, tai jos tekeekin, niin ei ainakaan kerro tekemisistään halaistua sanaa postaajille.”
 
Näin NKK käsiään yhteen hieroen sanaili ja vilkaisi tämän tästä vetoavasti yhä horrostavan Kärpäsen suuntaan.