Mahtoivatko toiset lukijat ja kommentoijat olla hekin hiukan odottavalla ja ihmettelevällä kannalla, kun videoanonyymi sai rauhassa yksin häärätä kannanottoineen kuin sika rukiissa. Eipä se ihme olisi ollut, sillä edelleenkään ei kannanotoissa tuntunut olevan pienintäkään yhtymäkohtaa kärpäsen postausten kanssa.

Mutta ehkä tämä kommentoija olikin päättänyt olla pelkkä häiriköijä. Ei hän kylläkään kovin paljon häiriötä aikaiseksi saanut, sillä tuskin kovin useaa lukijaa kiinnosti klikata auki videoita varsinkaan sen jälkeen, jos ja kun niitä muutaman oli katsonut ja kovin köykäiseksi tavaraksi havainnut. Mutta kuten aiemminkin on todettu : ”Tyhjästä on paha nyhjästä!” Totta se oli tälläkin kertaa sananmukaisesti!

Sinnikkäästi ”anonyymi” kuitenkin yritti. Niin sinnikkäästi, että tähän postaukseen oli saman osoitteen laittanut kommenttiosioon peräti kaksi kertaa. Halusiko hän sillä tuoda esiin asiansa ja mielipiteensä tärkeyttä ja painoarvoa, vai oliko kyseessä pelkkä vahinkoklikkaus? Vaikea sanoa, mutta kyllähän maailmaan ja tähänkin blogiin kommentteja mahtuu!

Olikohan ”anonyymille” nyt silti sattunut pahemmanlaatuinen erehdys? Videossa puhuttiin vahvemmasta sukupuolesta, ja kyllä kärpänen vielä ainakin on kuvitellut olevansa se heikompi astia, mitä fyysiseen voimaan tulee. Tai mistäpä sen tietää, jos se onkin neutri! Mutta eihän sitä siinä tapauksessa pitäisi sen paremmin rouvitella kuin herroitellakaan.

Seuraavan päivän postauksen kommentoinnissa videoanonyymin kömmähdysten sarja jatkui, ellei se ollut sitten tietoinen valinta. Sama ”kuuma” kappale oli ollut tyrkyllä jo aiemmin. Alkoiko ”varasto” hiljalleen huveta, vai mistä mahtoi olla kyse. Eipä sen niin suurta väliä, sillä vaikea oli edelleen käsittää kommentoijan ajatuksen juoksua. Lähinnä tuli mieleen, ettei pääkopassa juuri mitään järkevää liikehdintää tapahtunut.

Samaan seikkaan oli kiinnittänyt huomionsa postauksen toinenkin kommentoija. Hänkin toivoi vaihtelua videoihin, sillä johan se nyt äkkiä alkoi kyllööttää, kun samoja moneen kertaan toisteltiin. Myös kolmas kommentoija, savvoo viäntävä koiranleuka oli huomannut asian. Hän oli mitä ilmeisimmin myös tajunnut, kuka tuo ”anonyymi” oikeasti oli, sillä kommentissa oli selkeä viittaus ”anonyymin” yhteisössä käyttämään nikkiin.

Itse ”anonyymi” ei kait kuitenkaan ollut tajunnut toisten jo aikaa sitten tajunneen, kuka tämän anonyymikaavun sisään piiloutui, sillä sama ”nimetön” videospämmäys jatkui edelleen. Tai sitten oli niin, että seuraavan päivän postauksen kommentoinnit aloittanut video olikin kommentoijan ”hauskaa” huumoria ”kuka, mitä, missä” –kysymyksineen. Niin tai näin, mutta tuli vain mieleen, että ko. anonyymi joko söi ja nukkuikin näyttöpäätteensä ääressä tai sitten kurkisteli nettiin jatkuvasti, sillä niin nopeasti kärpäsen postauksen jälkeen kommentit ilmestyivät.

Tällä kertaa innostuivat muutkin sanomaan sanasensa. Ei kylläkään varsinaisesti postauksen sisällöstä, vaan asian vierestä, kuten yleinen tapa tuntui olevan. Joulunaika oli lähellä, ja moni olisi jo toivonut kärpäsenkin asettuvan joulua viettämään tai vielä parempi, jos se olisi kokonaan vaipunut horrokseen.

Sellaista toivoi seuraavakin kommentoija. Ei hän asiaa toki noin suoraan sanonut, vaan kärpäsen taitojen vähättelyn kautta yritti saada sanomansa perille. Paikkakin oli jo katsottuna, johon kärpänen voisi istahtaa siipiään lepuuttamaan ja jouluaan viettämään. Voi, voi, kärpänen aivan herkistyy moisen ajattelevaisuuden edessä! Että joku vielä jaksaa omien kiireittensä ja huoliensa keskelläkin kantaa huolta kärpäsestä ja sen hyvinvoinnista! Mitä lähimmäisenrakkautta, ja kyseessä on kuitenkin sentään vain pieni, mitätön hyönteinen!

Mutta jo seuraava kommentaattori oli täysin päinvastaista mieltä. Missään tapauksessa ei kärpäsen pitänyt poistua tarkkailuasemistaan, vaan jatkaa niin kauan kuin vähänkin oli jotain, mistä kirjoittaa. Aika olematonta oli saalis viime aikoina ollut, mutta joskus sentään sattui vahingossakin jotain syntymään.

Kärpäsen joulunvietosta ja sen hyvyydestä kantoi huolta seuraavakin kommentoija. Tai ainakin tämä tekopyhyydessään sellaisen vaikutelman yritti antaa. Tosiasiassa kommentti sisälsi pelkkää kärpäsen moitetta ja mollaamista. Nyt olikin kärpänen se, joka oli pahoittanut monen mielen. Kas, kun ei sentään koko suurta juhlaa pilannut yhteisön jäseniltä! (Kärpäsen huom!).

Kaiken lisäksi oli kärpänen kommentoijan mielestä suorastaan varastanut yli sata aihetta omiin kirjoituksiinsa tuosta tuotteliaasta pikkuyhteisöstä. Hoh-hoijaa! Melkoinen väite! Ei taitaisi kestää alimmassakaan oikeusasteessa, mutta saahan sitä heitellä, kun kuvittelee, ettei heitoista koskaan vastuuseen joudu.

Vielä kyseltiin kärpäsen postiosoitteen perään. Kyllä moisesta varastelusta ja toisten mainioitten aiheitten omiin kieroihin tarkoituksiin käytöstä vähintään lasku piti laittaa tulemaan. Oli se sen verran törkeää toimintaa. Onneksi sentään paistokset olivat tälläkin kertaa onnistuneet erinomaisesti!