Liisa avasi linjan ja huuteli haloota. Miellyttävä naisääni kyseli, mahtoiko luurin toisessa päässä olla Liisa Liimatta. Saatuaan myöntävän vastauksen kertoi nainen olevansa Sirkka. Sukunimi meni Liisalta jo ohi korvien: mahtoiko soittaja sitä mainitakaan? Yllättäen Sirkka kysyi, tunsiko Liisa Pekkaa. Tottahan toki Liisa Pekan tunsi! Mitä tämä hänestä vielä mahtoi haluta? kyseli Liisa jo vähän kimpaantuen.

Sirkka rauhoitteli, ettei Pekka toden totta halunnut Liisasta enää yhtikäs mitään. Pekka makasi mullan alla. Hänet oli haudattu viime lauantaina kotipitäjänsä kirkkomaahan. Nyt Liisakin jo hiljeni. Vai oli Pekka kuollut? Sepä oli ikävä uutinen, sillä ei hän toki Pekalle mitään pahaa olisi halunnut tapahtuvaksi. Varovasti Liisa kyseli Sirkalta, mitä oli tapahtunut? Oliko kuolema ollut aivan luonnollinen vai onnettomuus vai peräti oman kädenkö kautta oli Pekka majan majoille siirtynyt?

Sirkka kertoi, että Pekka oli saanut surmansa liikenneonnettomuudessa. Eikö Liisa ollut lukenut lehtiä? Niissähän asiasta oli kerrottu useaan otteeseen. Nyt alkoi Liisan mieleen hämärästi palata uutinen onnettomuudesta. Sehän oli tapahtunut aivan tässä lähikulmilla. Vai oli Pekka tuo surmansa saanut mies! Mutta mitä ihmettä Pekka näillä seuduilla liikuskeli? Hänhän asui toisella puolella Suomea. Ja kuka oli tämä Sirkka? Mitä tekemistä hänellä ja Pekalla mahtoi olla keskenään? 

Uteliaisuus alkoi kutkutella Liisan mieltä. Niinpä hän kysäisi, mistä Sirkka nämä asiat tiesi. Oliko hän joku Pekan sukulainen, kenties ex-vaimo vai peräti nykyinen vaimo tai kihlattu! Sirkka kielsi olevansa mitään noista. Hän oli jokin aika sitten tutustunut Pekkaan deittisivuston kautta. Kolmisen viikkoa sitten oli Pekka tullut häntä tapaamaan ja paluumatkallaan joutunut onnettomuuteen. Vielä Sirkka selvensi asuvansa samassa kaupungissa Liisan kanssa.

Vai sellaista! Pekka oli tosiaankin ollut nopea käänteissään. Hän oli näköjään kaiken aikaa hakenut muita kontakteja ja aivan ilmeisesti juuri tietyltä suunnalta. Mitähän muuta Pekka oli mahtanut touhuta? Ja mitä hän oli kertonut Liisasta, sillä täytyihän Sirkan hänestä tietää! Miten tämä muuten olisi osannut ottaa häneen yhteyttä Pekan kuoltua.

Ei kai vain Sirkalla tai Pekan omaisilla ollut mitään vaatimuksia Liisalta? Oliko Pekka kertonut antaneensa Liisalle suuria rahasummia, vaatteita ja koruja? Haluttiinko hänen nyt maksavan ne takaisin? Oliko Pekka säästänyt kuitit ja tositteet, joista lahjoitukset kävivät ilmi? Liisa ei kyllä maksaisi mitään! Jos Pekka oli toiminut tyhmästi, niin omia rahojaanhan tämä oli tuhlannut. Liisa menisi vaikka oikeuteen, mutta senttiäkään ei häneltä takaisin saataisi, se oli vissi ja varma!