Sisko alkoi ihmetellä, millä retkillä Mikko oikein aina kävi. Silloin tämä suoraan, Siskon tunteita lainkaan huomioon ottamatta ilmoitti, että hänellä oli nuori ystävätär naapuripitäjässä. Sisko ei Mikon väitettä uskonut, vaan pyysi saada nähdä tytön. Ilman minkäänlaista häveliäisyyttä tai muitakaan inhimillisiä tunteita toi Mikko tytön heidän yhteiseen kotiinsa Siskolle nähtäväksi, kun tämä sitä kerran oli pyytänyt. Sisko oli laittanut ruuan, ja kyynelten valuessa pitkin poskia tarjoili hän sitä miehelleen ja tämän ystävättärelle.

Moni voisi jo sanoa, että käyttäytyipä Sisko tyhmästi, kun noin salli itseään kohdeltavan. Osittain niin tietysti onkin, mutta tuo ja monet muut Mikon tempaukset kasvattivat Siskoa tulevaisuutta varten. Hän oli mennyt naimisiin nuorena ja kokemattomana, rakasti Mikkoa koko nuoresta sydämestään ja oli Mikon mielivallan uhri.

Mikkohan ei nähnyt ja tunnustanut itsessään mitään vikoja. Kaikki syy oli aina toisessa. Nyt hän oli saanut Siskon uskomaan, ettei tämä ollut mitään seksuaalisesti. Sen tähden oli Mikolla ”oikeus” hakea seksuaalista tyydytystä muualta, kun Sisko ei sitä kerran kyennyt hänelle tarjoamaan.

Ja Sisko-ressukka uskoi Mikon väitteet totena kuin Jumalan sanan! Mistäpä hän olisi voinut tietää oikeastaan mitään miehen ja naisen välisistä intiimeistä asioista, koska oli niin nuori, saanut tiukan kotikasvatuksen, ja Mikko oli hänen ensimmäinen ja ainut mieskokemuksensa. Epävarma ja kokematon ihminen uskoo helposti sen, mitä mieltä muut hänestä ovat, vaikkeivät uskomukset totta olisikaan.

Niinpä Sisko alkoi ”korjata” vikojaan. Hän rakasti miestään, koki ehkä olevansa tästä jollain lailla riippuvainen ja halusi riittää miehelleen kaikilla avioliiton osa-alueilla. Mistäpä hän olisi voinut tietää, ettei sellaista ihmistä vielä ollut syntynytkään, joka Mikolle, kaikkitietävälle ja kaiken osaavalle ”täydelliselle” ihmiselle olisi riittänyt.

Sisko hankki seksuaalisuutta käsittelevää kirjallisuutta ja opiskeli ahkerasti rakastelun teoriaa. Mitään hyötyä siitä ei kuitenkaan ollut Mikon ja Siskon avioelämän kannalta. Mikolle ei riittänyt mikään eikä hän koskaan ollut tyytyväinen, saati vaivautunut itse paneutumaan siihen, miten olisi Siskoa voinut auttaa. Itse hän luuli ja tunsi olevansa oikea Casanova, joka ei neuvoja tai opastusta tarvinnut. Luultavasti moni nainen, joka Mikon kanssa joskus on läheisemmissä tekemisissä ollut, on asiasta kokonaan eri mieltä…