Viipurissa on siistitty Kauppahallin evustalla olevaa toria. Ennen se oli ku nuijalla löyty täyteen vieri vieressä olevia myyntikojuja. Ny oli vaan muutamia, oisko ollu kahtakymmentäkään. Ku ulukomaalaiset piraattituotteijen myyjät, vissiin kait lähinnä slovakialaiset ja romanialaiset ajettiin pois, ei oman maan myyjiä riitä ihan joka paikkaan. Eipä ollu välikskään. Kuumassa paahteessa ei ois ollu mitenkään kivaa talsia kojujen välissä samoja tavaroita kahtellen ja käännellen.

Mutta vaikka tori oli tyhyjentyny kojumyyjistä, piiritti meijät heti linija-autosta ulos astuissa ja siihen taas sisään mennessä akkalauma, joka kaupitteli varpuluutia ja pitsiliinoja. Tais siinä olla tarijolla valakosipulia ja villasukkiaki. Jokusen ruplan neki sai, ku sinnikkäästi tyrkyttivät ja tuotteitaan esittelivät. Seassa näky olevan muutama kuulovammanenki. Ainaki ne viittomia käytti, tiijä sitte, oliko mainoskikka. Minä selevisin istumaan paikalleni ostamata näiltä akoilta mitään.

Kauppahallilta ajettiin Talikkalanmäin torille. Siellä oli aika hilijasta, ku oli arkipäivä. Monta kojua oli sielläki tyhyjänä, mutta lauantaina on paikka kuulemma ku nukitettu. Ostajiakaan ei ollu palijoa liikkeellä, niin että sai rauhassa katella ja tuumailla ostaisko jotain.

Ku portista tultiin sisälle, oli ensimmäisenä pitkä myyntipöytä, jossa mummelit kaupitteli marijoja ja sieniä. Mää olin justiin eellisenä iltana pakastanu sangollisen mustikoita, niin että mustikoijen tarvetta mulla ei ollu. Mutta kantarellia oisin ostanu. Niitä ei kumminkaan ollu tarijolla ku yks pieni pussillinen, ja L osti sen.

Kuivuus vissiin vaivaa sienimaita rajan takanaki, ku ei tien poskessakaan näkyny niitä olevan kaupan. Voi olla, että jouvun ihan ite nöyrtymään sienimehtään. Eipä se mitään, mukavaa hommaa se on. Mutta näin kuumalla en viiti ees aatella mehtään menoa. Niin kova kantarellinhimo mua ei vaivaa. Syssymmällä voi mennä ehtimään suppilovahaveroita. Niitä varmaan löytyy, jos sateita tuloo. Ny ei kyllä oo V enää matkassa. Sen kans oli niin kiva kuleskella metässä.