Huh-huh! Kärpänen pyyhkäisee hikikarpaloita karvaiselta otsaltaan, vaikka eletään keskitalvea. Olipa siinä urakkaa, ja se kun luuli vähällä selviävänsä. Mutta nyt on viikko käsitelty koko lailla perinpohjaisesti ja vilkaistessaan seuraavan viikon postauslistaa Kärpänen huomaa, että silloin on tehty vain kolme merkintää. Nyt voi se vuorostaan huoahtaa helpotuksesta. Nuo kolme kirjoitusta on selattu nopeasti läpi, ja ellei niissä ole paljon kommentteja, on homma tehty ennen kuin lätkä ehtii viuhahtaakaan.

Viikko alkaa UPK:n linkkipostauksella. Kärpänen sivuuttaa sen linkkejä avaamatta. Seuraavaan postaukseen on tullut sen verran kommentteja, että ne on vilkaistava läpi saadakseen jonkinlaisen käsityksen, mitä jäsenistö yhteisön aikamiespojan arvuuttelusta tuumaa. Kovasti tuntuu väki olevan harrasta sakkia, sillä AMP:n (aikamiespojan) vakuutteluista huolimatta lähes jokainen tuputtaa vastaukseksi jonkin herätysliikkeen kesäjuhlia tai muita silmänkirkastusjuhlia.

Lopulta sentään TiHe (tietäjähenki) palauttaa rukoilevaiset ruotuun ja kautta rantain antaa ymmärtää, että suurta urheilujuhlaahan tuolla vietetään. AMP antaa asialle siunauksensa, ja niin on sekin arvuuttelu saatu kunnialla päätökseen.

Viikon kolmas ja viimeinen postaus on taas videopostaus, jossa musiikin keinoin toivotetaan hyvää ja aurinkoista kesää kaikille. Kärpäselle riittää se, että se lukee laulun nimen ja hyvän kesän toivotukset. Sitten se jättää viikon taakseen ja pöristen lennähtää seuraavan viikon antia tutkimaan.

Liekö lähestyvän kesäisen juhlan ansiota, että seuraavalla viikolla peräti kahdeksan postausta lennätettiin bittiavaruuteen. Viikon aloitti lettuilija, joka taas laajasti kertoili kuulumisiaan. Paljonpa oli tapahtumia mahtunut alkukesään. Kärpästä alkoi jo vallan hengästyttää moinen meno. Arvuuttelukin, kuvallinen, saatiin sovitettua mukaan, mutta Kärpänen ei viitsi eikä jaksa ryhtyä sen oikeaa vastausta selvittämään. Sen silmiin kuvassa näyttäisi istuvan noita-akka heinäkasan päällä. Olisiko peräti lettujen paistoon ja niiden karrelle palamiseen kyllääntynyt lettuilija itse siinä synkeässä hahmossaan istunut, mene tiedä.

Lettuilija  aloitti juhannustoivottelut jo maanantaina, yllätys, yllätys. Tiistaina kiirehtivät sitten toisetkin tulille. Oliko mikään yllätys, että UPK ehti paikalle taas ensimmäisenä parin valokuvan kera, kysyy Kärpänen ja vastaakin itse: ei ollut. Suurempi yllätys olisi se ollut, ettei näin olisi käynyt.

Seuraavana kumahteli juhannustoivotuksia VV:n suunnasta. Vielä lähetti yhteisön senioriosaston vanhin? juhannusterveisiä kaikelle ka(n)salle. Hän kertoili viettävänsä jussia kalakukkojen kaupungissa, joten kotikontujen kesäisille tanssilavoille ei nyt ollut mahdollisuutta mennä, vaikka sinne usein muulloin tulikin piipahdettua.

Keskiviikkona taisivat kaikki olla juhannuskoivuja bongaamassa, eikä silloin tietenkään ennätetty koneiden ääreen. Mutta torstaina osallistui yhteiseen ilonpitoon AMP, joka samalla kertoi lomansa alkamisesta. Ja hän, ken oikein nopsa on, ennättää vielä toisenkin kerran toivotella hyvää kesäistä juhlaa. Aattona nimittäin saatiin vielä UPK:n toivotukset toistamiseen. Joillekin nyt ei vaan yksi kerta näytä millään riittävän oikein missään asiassa.

Päästiin juhannuspäivään. Parissa postauksessa valiteltiin sateista säätä, ja ikävystymistä estämään linkitti admin omilleen pari ajanvietetestiä. Yhteisön guru taas oli surffaillut netissä ja löytänyt sieltä mainion tirkistelypaikan. Kommenteista päätellen useat lintukotolaiset kiinnostuivat asiasta. Olihan niin herttaista seurata, miten luonnon omassa lintukodossa asiat hoideltiin.

Onneksi arki alkaisi huomenna, kiirehti tuomaan esiin varmaan monenkin tuntemukset eräs juhlapäiviin kyllästynyt. Muut näyttivät kyllästyneen myös kirjoitteluun, sillä kesäkuun viimeisellä viikolla ilmestyi ainoastaan kaksi postausta ja molemmat samalta lähes kaikkeen kyllästyneeltä. Olisi sentään sateisten ja koleitten ilmojen luullut innostavan ka(n)salaisia näyttöpäätteiden ääreen, mutta eipäs vaan. Vuoden ensimmäinen puolisko kului loppuun kovin vaisuissa tunnelmissa.