Taas kerran oli pöytä lakaistu tyhjäksi ja oli aika aloittaa sen kattaminen uusilla herkuilla. Se olikin helpommin sanottu kuin tehty, sillä deittipalstan luut oli tällä kertaa kaluttu loppuun. Siltä minusta ainakin tuntui. Maksettua aikaa minulla oli kuitenkin jäljellä vielä runsaasti, ja ainahan sitä saisi uuttakin ostettua tarpeen ilmetessä, joten ei muuta kuin suurennuslasi kauniiseen käteen ja profiilien kimppuun.

Tuohon aikaan uusia jäseniä ilmaantui palstalle lähes päivittäin, ja muutenkin oli touhu siellä vilkasta ja aktiivista. Liekö syynä ollut uutuudenviehätys. Ihmiset myös ottivat yhteyttä ja vastasivat viesteihin toisin kuin nykyisin, jolloin aivan asialliseenkaan viestiin on lähes turha odottaa mitään vastausta.

Eniten nykytouhussa ihmetyttää se, että lähellä asuvat vaikenevat kuin muuri. Eikö olisi kaikin puolin helpompaa ja yksinkertaisempaa löytää seurustelukumppani muutaman kilometrin päästä? Joskus minulla on tunne, että kukaan ei siellä enää ole tosissaan. Se on useimmille hauskaa virtuaalista leikkiä, jonka ei ole tarkoituskaan johtaa mihinkään kummempaan.

Niin tai näin joitakin vuosia sitten tutustumista vielä tapahtui. Etsinnän jälkeen minäkin löysin mielenkiintoisen profiilin, johon tartuin oitis. Nimimerkki oli kummallinen kirjain-numeroyhdistelmä, jossa mielikuvituksella ei ollut paljoakaan osuutta. Kävi siitä kuitenkin ilmi, että nickin takana oli mies, joka oli syntynyt tiettynä vuonna, ja paikkakunnankin siitä sai selville. Ehkei sittenkään aivan tyhmä idea, kun tarkemmin mietti. Ja kun en edelleenkään ollut mikään lillukanvarsiin kompastelija, klikkasin profiilin auki. Olihan nickissä kaksikin mielenkiintoni herättävää seikkaa: ikä ja asuinpaikka.

Valokuvaa ei profiilissa ollut, mutta en siihenkään takertunut. En ollut myöskään mikään kuvien kumartelija. Joskus tuli mieleeni, että moni mies olisi nostanut osakkeitaan kovasti profiileja lukevien naisten silmissä, jos olisi ymmärtänyt jättää profiilikuvansa kokonaan pois, sillä niin ala-arvoisia kuvia niissä usein oli. No, tämä mies ei ollut laittanut kuviaan lainkaan näkyville, enkä minä pitänyt sitä lainkaan pahana asiana.