Ravintolassa on vielä runsaasti tilaa, kun Leena ja hänen ystävättärensä saapuvat sinne. Naiset ovat päättäneet myös ruokailla, sillä ruuan tilaaminen, sen odottaminen ja lopulta itse ruokailu antavat mukavasti jotakin tekemistä varsinkin jännityksestä kankealle Leenalle. Leena ei ole aikoihin ollut ulkona syömässä, sillä rahat eivät riitä sellaisiin huvituksiin. Mutta tänään hän päättää olla laskematta jokaista pennosta ja nauttia illasta koko rahan edestä. Ei hän tänne toista kertaa lähde, näin hän mielessään ajattelee.

Hiljalleen alkaa paikka täyttyä. Saatuaan annoksensa syötyä alkaa myös Leena katsella hiukan rohkeammin ympärilleen. Paljon on meno muuttunut sitten niistä harvoista kerroista, jolloin hän nuorena, naimattomana naisena joko tyttöystäviensä tai myöhemmin Kallen kanssa kävi ravintolassa.

Oikeastaan Leena ei oikein koskaan ole viihtynyt ravintoloiden ja baarien savuisissa, viinanhuuruisissa ympäristöissä. Humaltuneitten miesten vihjailut ja suoranaiset ahdistelut ovat tuntuneet hänestä vastenmielisiltä. Ja ravintoloissa viihtyvien naisten joukkoon ei hän koskaan ole tuntenut itse kuuluvansa. Niin meikattuja, pyntättyjä ja humaltuneita ovat nämäkin.

Ne harvat kerrat, jolloin Leena on ravintolassa käynyt, ovat yleensä päättyneet pienempään tai suurempaan pettymykseen. Kallen sai yleensä lähes taluttaa ulos, jos tämä edes suostui Leenan kanssa samaa matkaa lähtemään. Leena, joka ei itse välittänyt alkoholista, ei halunnut pitkään katsella toisten remuamista ja halusi kotiin jo hyvissä ajoin.

Mutta nyt Leenalla ei ole ketään paimennettavaa, hän on jo keski-iässä ja vapaa olemaan tai lähtemään toisten mielipiteistä välittämättä. Leena päättää heittää entiset, ikävät muistot mielestään ja suhtautua iltaan avoimin mielin. Rentoutumaan hän tänne on tullut, ei muistelemaan vanhoja.

Kun orkesteri alkaa soittaa, lähtee väki heti parketille. Tanssimisen kannalta on siis valittu oikea paikka. Paljon näkyy pariskuntia, jotka tanssivat keskenään. Onhan viikonloppu. Mutta on myös yksin tai ystävien ja kavereiden seurassa saapuneita, kuten Leena. Useimmilla heistä näyttää kuitenkin kestävän jonkin aikaa, ennen kuin he uskaltautuvat tanssimaan.

Mutta kun alkuun päästään, saa Leenakin monta tanssiinkutsua. Hän on uusi kasvo täällä ja kiinnostaa siksi monia. Leena nauttii tanssimisesta. Varsinkin sellaisten miesten kanssa, jotka eivät ole kovin humalassa. Heidän kanssaan on mukava hiukan jutustellakin. Joku hakee Leenaa toistamiseenkin lattialle, mutta muuten on hänellä lähes joka kerta uusi tanssittaja. Kunnes…