Alku vaikutti lupaavalta. Muutaman viestin jälkeen lähetin miehelle puhelinnumeroni, ja kohta jo mies kysyi, milloin hänen sopisi soittaa. Koska minulla ei suurempia kiireitä ollut millään elämäni saralla, luettelin joitakin päiviä ja aikoja, jolloin ainakin olisin tavoitettavissa. Sovimme erään ajan, mutta sen joutui mies heti perumaan. Hänelle pöllähtikin yllättäen vieraita tupa täyteen, joten näinkin tärkeä asia kuin mahdolliselle treffikumppanille soittaminen piti siirtää rauhallisempaan ajankohtaan. Tässä kohtaa mies kuitenkin toimi juuri niin, kuin olisin toivonut kaikkien muidenkin toimivan. Hän laittoi minulle tekstiviesti, jossa ilmoitti, ettei voinutkaan nyt soittaa. Sovimme uuden ajan, ja eräänä syksyisenä iltapäivänä mies soitti, kuten sovittu oli.

Sitä ennen olin kuitenkin päättänyt vähän testata miehen herkkää puolta. Lähetin hänelle tekstiviestinä pienen aforismin. Jännittyneenä jäin odottamaan, vastaisiko mies, ja jos vastaisi, mihin sävyyn. Vastaus tuli lähes saman tien, ja sen sisällöstä päättelin, että kaikki ennakkoluuloni ja orastavat epäilyni miestä ja hänen ominaisuuksiaan kohtaan olivat olleet turhia. Mieshän vaikutti suorastaan helmeltä kaikkien muiden joukossa.

Ensimmäinen puhelinkeskustelu oli tunnustelua puolin ja toisin. Mies ei vaikuttanut tuppisuulta, mutta ei myöskään hermostuneelta höpöttäjältä. Sain hänestä hyvän kuvan. Mies teki kolmivuorotyötä, joten treffien sovittaminen molemmille käypään aikaan olisi voinut olla ongelma. Kävi kuitenkin niin hyvin, että hänellä oli aamuvuoro perjantaina. Mikäpä oli sopia treffit perjantai-illaksi kantakahvilaani. Annoin miehelle ajo-ohjeet ja kuvailin vähän itseäni, sillä valokuvia emme toisistamme olleet nähneet. Olin siis jälleen kerran menossa sokkotreffeille.

Jäin odottelemaan perjantaita innostuneena, mutta silti rauhallisena. Sen verran minulla oli jo kokemusta, etten enää odottanut mahdottomia, vaikka ensivaikutelma olisi ollut miten mukava tahansa. Kun ei kurkotellut kuuseen, ei myöskään kapsahtanut katajaan. Iloinen yllätys alun lievän empimisen jälkeen olisi aina mukavampi kuin pienikään pettymys kovan odotuksen perästä.