Tänäänki on kaks nimipäiväsankaria, Sulevi ja Stig.

”Luontevaa ja hyvää tarkoittava Sulevi on virolaisen kansanrunouden sankari.”

Ihan olin aavistuksissani oikeassa: mää mitään jäätelöä eilen illalla kioskilta saanu! Luukut oli veetty eteen, vaikka lämpömittari näytti yli kahtakymmentä astetta, ja väkeä parveili lähistöllä ku kukkakärpäsiä. Ei osaa näämmä kioskinpitäjä ottaa euroa taskuusa sillon, ku sen heleposti sais. Mun mielestä pitäs olla aina kaks kilipailevaa kioskia lähekkäin. Sillon vois ahkerampi myyvä jäätelöä, kun laiskempi vaan vetää lonkkaa. Ja asiakkaat sais jäätelösä sillon, ku aurinko paistaa ja hiki valuu pitkin selekää. Eipä sitä sajesäällä niin mieli teekään. Sillon on ihan muut nautinnot mielessä, ainaki mulla.

Tänään on ilima taas ku morsian. Mää lähen vähä pitemmälle retkelle ku muina päivinä. Ihan koko päivä on tarkotus saaha kulumaan lähikaupungissa, jossa en ennen oo käynykään. Ohi vaan oon kulukenu. Saa nähä, mitä uusia elämyksiä mää tänään saan. Uikkarit otan matkaan, että voi käyvä vähä pulahtamassa virkistävässä veessä. Siellä kuulemma on semmoseenki mahollisuus.

Mutta illalla jatkuu tämä kulttuurikertomus sitte taas, jos mää en oo aivan reporanka, ku tullaan kotiin. Siihen asti kaikille oikeen ihanaa ja aurinkoista kesäpäivää! Elekää polttako nahkaanna auringossa!