En tiijä, mikä mua valovotti viime yönä. Oisko jalat kumminki rasittunu sen verran reissussa. Ei niitä oikeen pakottanu, mutta ne oli jotenki levottomat. Mää nousin ylös monta kertaa ja kiehnäsin ja kääntyilin sängyssä. Välillä luin ja sitte tein jo sanaristikkoaki. Aamuyöstä tuli uni. Sitte nukunki seittemään asti.

Oli taas mukava ryystää aamukahavi parvekkeella. Siinä ei ollu vielä liian kuumaa. Alon katella, minne menisin tänään. Ihan ensiks tilasin yhen kesäteatterireissun. Se on kyllä vasta heinäkuulla. Sitten päätin käyvä muutamassa näyttelyssä. Ystävätär soitti ja kysy, voiko tulla mukaan. Totta mooses se mulle passas. Niin sitte sovittiin, että tehään pyöräretki noihin näyttelyihin.

Tavattiin kirijastolla. Sitte mentiin näyttelypaikalle. Se ei ollu vielä auki, ja niin me mentiin syömään samassa rakennuksessa olevaan kahavilaan. Oliki hyvä lounas. Ku mahat oli killillään ruokaa, mentiin kahtelemaan taidetta. Sieltä suunnattiin toiseen paikkaan ja sitte vielä kolomanteen. Sitte alako olla kiintiö täys. Ilimaki oli niin kuuma, että meinas läkähtyä.

Kummää tulin kotiin, menin ens töikseni viileään suihkuun. Sitte kellahin sohovalle. Emmää oikeen nukkunu, mutta vähä torkahtelin. Parvekkeelle ei teheny mieli, ku se oli ku pätsi. Eikä muutenkaan ollu enää hinkua lähteä pihalle. Tämän päiväset reissut oli tehty, tuntu vähä siltä.

Kävin kumminki äskön hautuumaalla. Tänään on pikkutytön kuolinpäivä, ja vein hauvalle kukkia. Siellä oli taas niin kaunista. Viime yönä sato, ja kaikki oli niin puhasta ja vihireää. Mää tykkään näin kesäaikaan viijä hauvalle luonnonkukkia. Otin niitä tuosta läheltä mukaani. Joskus, jos meen metän kautta, otan kukkaset sieltä, mutta nyt menin autolla. Metässä ois voinu olla vielä kieloja. Ainaki niitä oli toisessa metässä, jonka tänään näin.

Ilima oli vähä viilenny, vaikkei kylymä ollu vieläkään. Nyt oli semmonen sopiva kesäkeli, ei liian kuuma, muttei kylymäkään. Tämmösiä ku vaan olis, mutta harvonpa ne kelit meijän toiveijen mukasesti menöö, niin ku ei oikeen muutkaan asiat.

Huomenna mää lähen käymään tytön luona. Sillä on päivällä jotain menoa, niin että mää meen vasta iltapäivällä. Tuun kyllä jo illalla takasi, ku siellä on niin karmea patja. Emmää pysty sillä nukkumaan. Ja on se muutenkin mukava nukkua omassa sängyssään. Näillä kymmenillä sitä jo osaa arvostaa omaa petiä ja omaa kotia.

Mua kyllä pyyvettiin paluureissulla poikkeamaan saunaan. Voi olla, että meenkin, kahtoo ny. Pyhänä ois kumminki meininki mennä taas vettä polokemaan. Viimeks tulin siitä mahottoman kipeäks, ku en ollu pitkään aikaan liikkunu palijo minkään vertaa. Mutta ne kivut on jo menny ohi. Polovet vaan meinaa reistata. Se johtuu selästä. Pitäs liikkua, mutta ku ei kunnolla pysty. Lääkäri sano, että puolentoista vuojen päästä oisin jonkummoisessa kunnossa. Ei kyllä palijo naurattanu tuo ennuste. Mutta minkäs teet, muuta ku päivä kerrallaan eteenpäin.

Jokohan tohtis aukasta säleverhot? Meinaan lämmön takia. Yöllä täytyy pitää ikkunoita auki, jos vähä taas huoneet jäähtys. Muuten mää oon pitäny niitä ihan kiinni koko päivän. Eikä oo kyllä kuumuus tunkenu sisälle.

Mulla ois vielä muutama homma, enne ku nousen orrelle. Voi olla, että jätän ne huomiselle ja alan lukea kirijaa. Lainasin tänään kirijastosta monta opusta. Nyt on luettavaa. Oon kyllä ilonen, ku oon taas saanu tuosta lukemisesta otteen. Se on tosi mukavaa ajankulua.