Taas ovat naiset niitä, jotka ottavat ohjat käsiinsä. Vaikka melkein kaikki naisetkin ovat ainakin maistaneet sahtia, ei heistä kukaan ole niin humalassa, ettei tajuaisi, miten tässä nyt on toimittava. Kaikki häävieraat ovat nähneet, miten Kalle potki ja löi maassa makaavaa, puolustuskyvytöntä Leenaa. Poliisiasia tämä on, päättää silloin joku, eikä kulu kauaakaan, kun häätalon pihalle kaartaa vuorostaan Mustamaija. Nurmikolle sammunut Kalle nostetaan siihen ja häntä lähdetään kuljettamaan putkaan.

Sitä ennen ovat poliisit pääpiirteissään ottaneet selvää, mitä oikein on tapahtunut. Koska Leenan ja lapsen tilasta ei ole mitään varmaa tietoa, päättävät poliisit, että asiaan palataan huomenna, kun Kallekin toivon mukaan on jo herännyt tokkurastaan ja häntä voidaan puhuttaa. Huomenna aikovat poliisit käydä myös Leenan luona sairaalassa hänen ja lapsen vointia kyselemässä. Nyt ei voida tehdä oikein mitään enempää.

Kun Mustamaija lähtee, alkaa hääväkikin hiljalleen kokoilla tavaroitaan ja laittautua kotimatkalle. Hääparista toinen on sairaalassa, toinen matkalla putkaan, joten heitä ei nyt voi kiitellä eikä hyvästellä. Eikä viimeisten tuntien tapahtumissa mitään kiittelemistä olisikaan. Useimmat vieraat poikkeavat Leenan vanhempien luona ennen lähtöään. Sanoja ei tarvita. Hiljainen kädenpuristus ja myötätuntoinen katse riittävät kertomaan kaiken tarvittavan. Äsken kaikkialla vallinnut ilo on hetkessä muuttunut mustaksi murheeksi.

Vähitellen hääpaikka hiljenee. Viimeisten joukossa lähtevät Leenan vanhemmat ja sisarukset. Kotimatkallaan he poikkeavat sairaalaan. Sinne saavuttuaan he saavat kuulla, että Leena on juuri viety leikkaussaliin. Hänen tilansa on vakava, mutta vakaa…