Siitä alkaa pitkä selvitys.

Mikko kertoo vuokraisännän eilen käydessään sanoneen, että hän on ollut tyytyväinen Soileen vuokralaisena. Suhde on ollut hyvä. Siitä on Mikko päätellyt miehen tarkoittaneen jotain muutakin, ja hänen sairas mustasukkaisuutensa on alkanut kehrätä jo jos jonkinlaista tarinaa siitä, miten Soile on pelehtinyt vuokraisäntänsä kanssa Mikon selän takana. Hän ei ota uskoakseen Soilen vakuutteluja siitä, että heillä ei ole ollut mitään muuta suhdetta kuin vuokralaisen suhde vuokranantajaan. Se tarkoittaa paria tapaamista ja muutamaa puhelinsoittoa, jotka kaikki ovat liittyneet jotenkin asumiseen.

Koko illan Mikko itkettää Soilea, huutaa ja riehuu, välillä rauhoittuu ja taas, kun mielikuvitus saa vallan, alkaa jauhaa samoja asioita. Töihin menon Mikko jättää kokonaan: hän on saanut vaihdettua työvuoronsa jonkun kanssa, niin että voi jäädä Soilea itkettämään.

Lopulta asia saadaan selvitettyä. Mikko uskoo tai on uskovinaan Soilen vakuuttelut syyttömyydestään ja vilpittömyydestään. Mutta vaikka asia näennäisesti onkin nyt sovittu, on se jälleen uusi kahle Soilen nilkkaan. Mikko on taas kerran näyttänyt, että Soilen on syytä pysyä tiukasti ruodussa, muuten ei hyvä seuraa.

Sovun synnyttyä lähtee pariskunta ravintolaan syömään. Huomenna on Soilen viimeinen työpäivä ennen lomaa, ja seuraavana päivänä muutetaan loput tavarat uuteen kotiin. Muuttoauto on tilattu ja kaikki muutenkin selvää. Mikon ystäviä vuosien takaa on haalittu tavaroita kantamaan. Samaisista ystävistä tulee aikanaan Soilen ja Mikon läheisimpiä perhetuttuja, mutta tässä vaiheessa Soile vasta tutustelee heihin.

Soile yrittää painaa ikävän episodin ajatuksissaan taka-alalle. Hän on nuori ja rakastunut ja uskoo lapsellisesti, että kaikki kyllä alkaa sujua, kunhan hän vain ei anna Mikolle mitään aihetta epäilyille. Ei hän voi silloin käsittää, ettei mustasukkainen ihminen mitään aiheita tarvitse. Sellainen tarkkailee kaiken aikaa ympäristöään ja läheisiään ja näkee pettämistä ja selän takana pelailua kaikkialla, koska haluaa nähdä. Yrittämällä olla ja elää niin, ettei antaisi aihetta epäilyille, Soile samalla itse on kaventamassa elämäänsä Mikon toiveiden suuntaan, vaikkei ymmärräkään niin tekevänsä.

Voi Soilea…