Ensimmäisenä, jo kymmenen minuutin kuluttua VV:n ”ilmoituksesta”, ehätti asiaa ihmettelemään ja kyselemään pääadmin. Tarkastipa hän siis seuraili taustalla yhteisönsä elämää. Mutta eipä osannut hänkään muuta neuvoa antaa kuin ehdotuksen ostaa isompi kone.

Jaa-a, tuumaa Kärpänen. Jotenkin tuli adminin nopeasta vastauksesta ja ehdotuksesta sellainen olo, että laumasta lähtevä piti keinolla millä hyvänsä saada perumaan päätöksensä ja pysymään mukana. Kun ei hätäpäissään mitään muuta neutraalia vastausta keksinyt, niin ehdottipa sitten tuollaista.

Seuraavaksi vielä saman vuorokauden puolella kommentoi asiaa melko harvoin asioihin oikein mitään kantaa ottava jäsen. Ensimmäiseksi hän vastasi hyvän syksyn toivotuksiin, mikä vähän huvitti Kärpästä, sillä elettiinhän vielä heinäkuuta. Sitten hän alkoi kertoa, miten joka päivä kävi lukijoita ja niitä näytti aina vain riittävän. Mukavaa olisi ollut tietää, mihin hän tuon väitteensä perusti, sillä ainahan kaikenlaisia oletuksia voi ilmaan heitellä. Se, onko niillä minkäänlaista todellisuuspohjaa, onkin sitten kokonaan toinen juttu.

Kärpäsen kanssa hiukan samoilla linjoilla oli postauksen laittanut VV. Lukijoitten määrästä oli vaikea sanoa mitään varmaa, kaipa heitä jonkin verran kävi, mutta luettavasta oli huutava puute. Tähän toteamukseen vastasi kohta Kärpäselle aivan uusi tuttavuus. Kirjoittaja hän ei ollut, mutta ilmeisesti lukijaksi kirjautunut, kun oikein kuvan ja nimimerkin kanssa oli liikkeellä. Ei siis mikään pahamaineinen kuvaton anonyymi.

Hänkin toivotteli VV:lle ensin hyvää loppuvaa kesää. Sitten hän kertoi, että katseli mieluummin kuvia kuin luki ainakaan mitään pitempiä tekstejä. Lyhyt teksti jos sattui olemaan, niin sitten saattoi sen lukeakin. Kommentti loppui heittoon (Kärpäsen tulkinta), että kommentoija toivoi VV:n ilmoittelevan sitten, kun olisi saanut siivouksensa loppuun ja tehnyt kenties uuden, entistä ehomman blogin. Pikkuisen oli siis Kärpänen aistivinaan jonkinasteista nälvimistä tässä kommentissa, mutta onhan se voinut väärinkin tulkita.

Sitä se vaan miettii, että yhteisblogin ei kai alunperin ollut tarkoitus ollakaan mikään valokuvausblogi, vaan kuvia olisi siinä ikään kuin tekstien mausteena. Nyt VV kaipasi juuri noita tekstejä, ja edellinen kommentoija taas oli kiinnostuneempi kuvista, joten kovin eri linjoilla oltiin. Yhteistä säveltä voisi olla hankala löytää.

Seuraavana aamuna kommentoi ensimmäisenä usein tietokoneongelmien kanssa painiva jäsen. Ensin hän harmitteli sitä, että VV tuollaisen poisjäämispäätöksen oli nyt tehnyt. Sitten kertoi hänkin huomanneensa, että melko vaisua oli keskustelu viime aikoina ollut, ja että moni mielenkiintoinen kirjoittajapersoona näytti vallan kirjoittajien joukosta hävinneen, vaikka blogien selaajia taisi kyllä riittää.

Sanasensa sanoi vielä peräti kahdella nimellä esiintyvä kommentoija, tämäkin Kärpäselle aivan uusi tuttavuus. Hän kertoi kyllä lukijoitten joukossa pyörineensä varsin ahkeraan. Tuohon ilmoitukseen ei kukaan ottanut mitään kantaa.

Sen sijaan mielipiteensä kiirehti ilmaisemaan TiHe. Nyt pitäisi VV:n kiiruhtaa hiukkasen hitaammin ja pienemmällä vaihteella. Oli kesäaika, ja kaikilla enemmän tai vähemmän puuhasteltavaa muissa asioissa. TiHe oli penkkiurheillut niin, että takamus jo puutui (Kärpäsen huom!) ja muina aikoina taas pitänyt huolen siitä, ettei ainakaan häntä voitaisi syyttää miljoonien metsiin mätänemisestä.

Kunhan syyspimeät ja sateet taas saapuisivat, alkaisi väkeä varmasti enemmän parveilla täälläkin kuin yöperhosia lampunvalossa. Myös ehdotus, miten kuhinaa keossa saisi vilkastumaan, oli TiHe:llä heittää kehiin. Jokainen voisi itse tykönään miettiä aiheita ja ideoita, jotka useimpia kiinnostaisivat. Niistä sitten vain kirjoittelemaan, niin eiköhän alkaisi pata taas porista.

Seuraavakin kommentoija kehotti VV:a pistämään jäitä hattuun ja jättämään turhat hoppuilut sikseen. Meno oli viime aikoina ollut myötäkarvaan silittelyä ja sinällään ihan mukavaa. Kuka mahtoi haluta kirjoittaa juttua, joka olisi ilkeä ja toisia haukkuva? Sellainen kyllä saisi huomiota, mutta olisiko se sitten mukavaa?