Blogien poistamisen myötä oli blogikansalta katkaistu napanuora, jolla sen jäsenet oli sidottu yhteen. Koko yhteisö oli ammuttu hajalle kuin varpusparvi, ja sen lintuset räpistelivät nyt hätääntyneinä siipiään tietämättä mihin päin lähteä. Aina tuntui olevan seinä vastassa, yrittipä mihin suuntaan tahansa. Suuri osa bloggaajista taisi jo luovuttaa, mutta muutamat sinnikkäät päättivät näyttää, ettei tässä niin vain luovutettaisi: olihan kaikesta maksettu ja palvelu ostettu sellaisena, että siihen blogien kirjoittamis- ja lukemismahdollisuus olennaisesti sisältyi. Joku konsti kyllä vielä keksittäisiin!

Jokaisen täytyi nyt kuitenkin toimia omissa oloissaan, sillä yhteinen areena puuttui. Mutta kukaan tai mikään ei ole niin kekseliäs kuin bloginkirjoitusmahdollisuuden yllättäen menettänyt blogisti; se tultiin näkemään seuraavien päivien aikana. Sieltä täältä alkoi kuulua huhuja, että yksi kirjoitteli siellä ja toinen täällä. Ongelmana olikin lähinnä se, miten saada uudet blogiareenat muitten tietoon.

No, joku kertoi asiasta omassa profiilissaan, toinen taas lähetteli sähköpostia kaikkiin mahdollisiin osoitteisiin ja kertoi oman bloginsa osoitteen.

Sitten kuultiin, että jotkut aikaisemmin hyvin aktiiviset blogistit olivat alkaneet kirjoitella samoilla sivuilla. Kohta heistä jotkut keksivät, että oli mahdollista muodostaa eräänlainen yhteisblogi. Eipä aikaakaan, kun sellainen oli jo muodostettu, ja kohta sinne alkoi ilmestyä tuttuja kirjoittajia kuin sieniä sateella. Sähköpostiosoite vain ylläpitäjien tietoon, ja kohta kopsahti kutsu kirjoittajaksi, blogisivuston täysivaltaiseksi jäseneksi omaan postilaatikkoon. Helpotuksen huokaus pääsi monen huulilta; olihan taas saatu kudottua hentoinen verkko niiden välille, jotka yhteenkuuluvuutta keskenään tunsivat.

Joukkoon ilmestyi myös joitakin uusia tulokkaita, kutsuttuina totta kai! Uusi yhteisö oli syntynyt ja se otti ensimmäisiä haparoivia askeliaan. Kaikki mukaan kutsutut olivat innokkaina kirjoittamassa ja osallistumassa tähän omaan sivustoon. Tällaista juuri oli kaivattu; entinen deittipalstan sivusto joutikin lopettaa. Pelkkä rahastuskonstihan se vain oli ollutkin, ja koko deittiosasto ei enää vähempää olisi voinut tämän uuden yhteisön jäseniä kiinnostaa; täällähän olivat kaikki fiksut, mainitsi jopa joku omassa blogissaan…