Elli, Noora, Nelli ja Eleonoora on tänään kahavinkeittovuorossa, vai pitäskö sanoa vellinkeittovuorossa.

Elli on suomalainen naisen etunimi, joka on syntynyt lyhentymänä nimestä Eleonora. Ellin nimipäivä on 11. heinäkuuta. Vuoden 2009 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan Elli-nimen on saanut 20 190 henkilöä, jotka kaikki ovat naisia. Heistä yli puolet on syntynyt 1900-luvun alkupuoliskolla.

Noora on suomalainen naisen etunimi. Noora on suomalaisversio kansainvälisestä nimestä Nora, jota sitäkin käytetään Suomessa. Nora on lyhenne nimestä Honora, Eleanor tai Eleanora. Näistä Honora on johdos Honoriasta tai Honourista, jotka molemmat juontavat latinan kunniaa merkitsevästä sanasta. Eleanor puolestaan on kehittynyt ranskalaisesta nimestä Alienor, jolla alun perin tarkoitettiin "se toinen Aenor", kun eräällä äidillä ja hänen tyttärellään oli sama nimi. Eleanora taas on muunnos arabialaisesta nimestä Ellinor, joka merkitsee "Jumala on valoni". Vuoden 2009 loppuun mennessä Suomessa on rekisteröity noin 11 100 Noora-nimen saanutta naista. Nora-nimen on vastaavasti saanut 2 236 naista.

Nelli on suomalainen naisen etunimi. Nelli on suomalainen muoto Nelly-nimestä, joka on englantilainen lyhentymä nimestä Eleonoora tai Helena. Suomen almanakassa nimi on ollut vuodesta 1995, mutta nimi on ollut käytössä jo huomattavasti aikaisemmin. Virossa nimi oli jo vuoden 1824 kalenterissa ja Nelli on siellä vieläkin käytössä. Vuoden 2009 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan 3 068 naista on saanut nimekseen Nelli.

Eleonora on naisen etunimi. Suomessa se esiintyy myös muodossa Eleonoora. Nimi johtuu ranskalaisesta nimestä Eleanor, joka tarkoittaa "toinen Aenor", kun eräällä äidillä ja hänen tyttärellään oli sama nimi. Eleonoran lyhentymämuotoja ovat Elli, Noora ja Leonora. Suomessa Ellin, Eleonooran, Nooran ja Leonoran nimipäivä on 11. heinäkuuta. Vuoden 2009 loppuun mennessä Suomessa on rekisteröity 1 138 Eleonoora-nimen saanutta naista. Eleonora-nimen on vastaavasti saanut 1 930 naista ja muutama mies.

Elli on nimenä alakanu taas saaha suosiota. Kummää olin laps, ei semmosta nimeä ollu ku vanholla naisilla. Muistan tämmösen lorun: ”Elli keitti velliä, antoi Matin maistaa. Matti kaatoi lattialle, Elli pyyhki pois.” Varmaan lorun Elli-rukka on tykänny kovasti Matista ja yrittäny keittää sille hyvät vellit. Matti, tyypillinen mies, ei oo osannu arvostaa Ellin keittotaitoja ja on kaatanu koko roskan pitkin permantoa. Elli kilttinä tyttönä on pyyhkiny Matin sotkut pois. Mää Ellinä olisin jättäny vellit pyyhkimätä enkä sen erän perästä olis tarijonnu Matille sen paremmin velliä ku mitään muutakaan. Ois saanu Matti katella vellinkeittäjäsä muualta.