Iivari ja Iivo oonea vaan kaikille sen nimisille tänään. Aurinko ei paista eikä kuu kumota, mutta ei ny ihan tuu akkojakaan taivaasta äkehet perässä, niin etttä varmaan tästä kelevollinen päivä tuloo tästäki. Viikonloppu ainaki alakaa, ja sehän jos mikä pistää mielen koreaks!

Iivari on suomalainen miehen etunimi ja sukunimi. Iivari on suomalainen muoto muinaisskandinaavisesta nimestä Ivar, joka on tarkoittanut 'taistelijaa, jolla on (marjakuusi)jousi'. Suomeen nimi tuli Ruotsin kautta keskiajalla. Ensimmäisen kerran nimi oli almanakassa 1825 muodossa Iwar, jonka jälkeen vuosina 1890-1907 kirjoitusasussa Iiwar ja vuodesta 1908 alkaen asussa Iivari. Vuoden 2009 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan nimen Iivari on saanut 7 110 ja nimen Ivar 2775 miestä. Kumpikin nimi on myös muutamalla naisella.

Iivo on suomalainen miehen etunimi, Iivari-nimen muunnelma. Iivon nimipäivä on samana päivänä kuin Iivarinkin, 22. elokuuta. Väestörekisterikeskuksen mukaan nimi Iivo on annettu 448 suomalaiselle (tilanne 12.7.2013).

Tuon nimisiä miehiä tai naisia en tunne ainuttakaan. Iivarista mulle on aina tullu mieleen semmonen vähä kuriton pojanvekara. Semmonen irvistelijä. En tiijä, mistä mielikuva johtuu. Jotku nimet vaan on semmosia, että ne nostaa mieleen tietyllaisia asioita.

Joskus se varmaan johtuu siitä, että nimi ulukoasultaan muistuttaa jotaki toista sanaa. Esimerkiks nimestä ”Aila” mulle tuloo aina mieleen kaisla ja nimestä ”Salame” taas suola, mikä on kyllä jo aika kummallinen mielleyhtymä. Tietysti seki vois olla peruja salamiakista. Tyynestä mää aattelen tyyntä ilimaa tai tyynyä, ja ohan noita.

Mulla oli hyvä ystävä ja työkaveri, ny jo vainaa, rauha hänen muistolleen. Hää oli saanu ensimmäiseks nimekseen Sirkku ja toiseks Inkeri. Koiranleuka velipoika ihimetteli sitte ääneen, miten on voitu ihimiselle antaa kaks niin toisistaan poikkeavaa nimeä. Toinen oli julukimaallinen ja toinen taas julukijumalinen. Miten niin? voi ny joku hätähousu keretä kysymään. Tavallisia tyttöjen nimiä. Joo, niin varmaan ovatki, mutta velipojan mielestä nimi oliki Sirkus Kinkeri!