Leena on vasta nelissäkymmenissä, siis ihan liian nuori hautautumaan kotiin. Eräänä viikonloppuna ystävätär saa houkuteltua hänet lähtemään vähän ulos. He päättävät mennä tanssiravintolaan. Kauan saa Leenaa houkutella, ennen kuin hän suostuu edes harkitsemaan asiaa. Hänellä ei ole sopivia vaatteita. Ei hän tiedä, miten ravintoloissa nykyisin käyttäydytään. Hän on edelleen naimisissa. Mitä äiti ja isä ja tytötkin sanoisivat?

Leena keksii tekosyyn toisensa jälkeen, mutta ystävätär kumoaa ne päättäväisesti samaan tahtiin. Uusia vaatteita löytyy kaupasta. Ei ole olemassa mitään tiettyjä sääntöjä ravintolassa käynnille. Kunhan mennään sisään, istutaan pöytään, tilataan jotakin ja vaikka istutaan paikoillaan koko ilta, jos siltä tuntuu.

Niin, Leena on naimisissa, mutta ei kai ole kiellettyä käydä ravintolassa ystävättären kanssa tai vaikka yksinkin. Liekö Kallea, joka myös on naimisissa, nähty koskaan lähikapakoissa? Ei varmaan. Leena on aikuinen. Hän ei tarvitse menemiselleen lupaa keneltäkään, kaikkein vähiten vanhemmiltaan. Ja tytöt olisivat pelkästään iloisia, jos Leena joskus lähtisi johonkin kirjastoa kauemmaksi.

Mutta oman paikkakunnan ravintolaan ei Leena suostu lähtemään. Siellä hän voisi törmätä vaikka Kalleen, eikä paikka muutenkaan häntä houkuttele. Pian koko kylä tietäisi, että Leena on käynyt ravintolassa, sillä pienellä paikkakunnalla juorut leviävät kulovalkeaa nopeammin. Kohteeksi valitaan läheisen kaupungin monista ravintoloista sellainen, jossa ystävätär on käynyt useinkin. Se on tämän ikäisille naisille sopiva paikka. Siellä on yleensä runsaasti miehiä, jotka mielellään tanssivat, eikä paikka ole humalaisten tai karaokelaulajien suosiossa.

Kun lähtöilta koittaa, on Leena jännityksestä aivan sekaisin. Kädet hikoavat ja sydän hakkaa villisti kuin pienen lampaan saparo. Ystävätär saapuu jo hyvissä ajoin laittamaan Leenaa valmiiksi, sillä ei tämä ole vuosiin meikannut tai laittautunut ravintolailtaa varten. Ei hän nytkään mitään sotamaalausta halua itselleen. Hiukan väriä kulmiin ja huuliin ja siinä kaikki. Vaaleina säilyneet pitkät hiuksensa hän nostaa päälaelle kuin suihkulähteeksi. Vuodet eivät ole tuoneet montakaan lisäkiloa Leenan vartaloon, ja kun Leena pukee päälleen uuden nuorekkaan mekon ja laittaa jalkaansa korkokengät, on hän ilmestys, joka kääntää monenkin miehen pään heti, kun ystävykset astuvat ravintolan ovesta sisään…