Tavaroiden järjestelystä ei enää tule mitään. Orvokki ravaa hermostuneena huoneesta toiseen, istahtaa välillä sohvalle ja ryntää saman tien takaisin makuuhuoneeseen. Vuoteelle levitetyt vieraat tavarat polttelevat hänen mieltään, ja hän ottaa niitä välillä käteensä kuin miettien niiden merkitystä. 

Ajatellessaan, mitä kaikkea saattaakaan saada kohta selville Orvokkia pelottaa. Ja kuten tavallista, sen, mitä ihminen ei todeksi tiedä, hän kovin mielellään paikkaa mielikuvituksellaan. Niin tekee Orvokkikin, ja näkee jo mielessään, miten Markku on vähintäänkin tappanut tuon vaimokseen mainitun Sirkan ja heidän yhteisen lapsensa.

Tunnit kuluvat matelemalla Orvokin odotellessa Markkua töistä. Kun lukko viimein rapsahtaa, ja Markku astuu ovesta sisään valmiina kaappaamaan Orvokin syliinsä, kohtaakin hän jännittyneen ja torjuvan naisen, joka hädin tuskin vastaa tervehdykseen. Markku ei voi käsittää, mitä on tapahtunut, sillä kertaakaan aiemmin ei hän ole tällaista vastaanottoa saanut.

Puhumattomana Orvokki ohjaa Markun makuuhuoneeseen ja osoittaa kysyvästi vuoteelle levitettyä vaate- ja tavarakasaa. Markku tuijottaa kasaa hölmistyneenä, sillä ensin hän luulee, että siinä on Orvokin vaatteita ja tavaroita. Mutta kun Orvokki ojentaa hänelle valkoisen Raamatun, alkaa hän hiljalleen käsittää, mistä on kysymys.

Ensimmäinen tunne on suuttumus. Markku paiskaa kirjan kädestään ja tarttuu Orvokkia tiukasti käsivarsista. Silmät leimuten hän alkaa huutaa ja sättiä:

- Kuka on antanut sinulle luvan koskea tavaroihini? Mitä muuta olet täällä mahtanut penkoa ja nuuskia poissa ollessani? Älä enää ikinä kajoa omaisuuteeni, kuuletko?

Orvokki huutaa kauhuissaan, sillä häntä pelottaa. Miten tämä asia näin päin kääntyi? Markunhan tässä kuuluisi selittää eikä hänen. Hän on viattomasti tyhjennellyt muuttolaatikoita Markun avuksi ja siinä sivussa törmännyt Markun salattuun menneisyyteen. Yhtäkkiä hän onkin nuuskija ja penkoja.

Mutta sitten Orvokki päättää puolustautua. Hän riuhtaisee itsensä irti Markun otteesta ja pakenee toiselle puolelle huonetta.

- Kuka on Sirkka? Entä Esko? hän kirkuu ääni kohoten. - Ja missä he ovat nyt? Mitä heille on tapahtunut? Kirjan mukaan Sirkka on vaimosi ja Esko poikasi, mutta kertaakaan et ole puhunut heistä minulle yhtään mitään. Olet antanut ymmärtää, että olet naimaton mies ja tuleva avioliittomme ensimmäisesi. Mutta ei asia taida ihan niin yksinkertainen ollakaan. Mitä sinä oikein olet minulta salannut?