Seuraavan viikon ensimmäinen postaus, joka yllättäen oli TVP:n haljunväristä käsialaa, kertoi yrityksestä jalostaa noita päätä pakottavia ajatuksia kuningas alkoholin tunnetulla voimalla. Lukijan päätettäväksi jääköön, miten hyvin siinä onnistuttiin. Pientä synnintuntoa tuntui postaaja itsekin moisen yrityksen vuoksi potevan.

Admin ilmoitti, että yhteisön letunpaistaja oli taas rantautunut kotisatamaan. Vain terveisiä sai kuitenkin laittaa, sillä lomailija halusi tietenkin itse kertoilla kuulumisensa, joita sitten jonkin ajan kuluttua olikin luettavissa. Lomastaan innostuneena lettuilija haikaili jo kovasti kesää, jota näillä leveysasteilla saatiin vielä odotella. Pientä arvuutteluakin oli taas postaukseen yritetty viritellä. Laiskuuksissaan ja mielenkiinnon puutteessaan ei Kärpänen viitsi avata kommenttiosastoa, vaan jättää siihen tutustumisen kiinnostuneitten omalle vastuulle.

Aina silloin tällöin yhteisön omassakin piirissä nousi esiin kysymys siitä, että kirjoitusten sisältö oli kovin köykäistä eikä herättänyt riittävästi keskustelua. Tai jos keskustelua syntyi, keskittyi se yleensä melko tyhjänpäiväisten asioitten jauhamiseen. Toki jos joku ulkopuolinen huomautti asiasta, nousivat kaikki kohta yhtenä rintamana puolustamaan noita ”köykäisiä” postauksia. Huomauttelijat leimattiin oitis ilkeiksi anonyymeiksi tai muuten vain yhteisöä ja sen erinomaista yhteenkuuluvuuden tunnetta kadehtiviksi pikkusieluiksi.

Eihän se toki sopinut, että tätä erinomaisista ihmisistä koostunutta, jalostunutta lintukotoa millään tavalla morkattaisiin. Julkisia haluttiin olla ja kehuja saada, mutta mitään vähänkään poikkipuolista ei olisi saanut sanoa ilman, että se heti koettiin vakavana hyökkäyksenä koko yhteisöä kohtaan.

Monta kertaa oli kuitenkin tullut todistettua, että asia oli juuri näin. Tyhjänpäiväiset (Kärpäsen huom!) ja riittävän kevyet postaukset innostivat jäseniä kommentoimaan ja lausumaan juuri sen oman kuolemattoman mielipiteensä asioista, kun taas asiapitoiset, ajankohtaiset, yleishyödylliset ja tärkeät (Kärpäsen mielipide) kirjoitukset harvoin saivat yhtäkään kommenttia.

Tällä kertaa oli UPK laittanut näkyville linkin lastensuojelusta kertovaan artikkeliin. Moniko mahtoi linkin klikata auki, saati lukea sen? Kommentteja se ei ainakaan saanut, joten jos niiden määrästä jotain voi päätellä, kuten kuulemma ainakin muitten postauksissa voi, ei asia suurempaa mielenkiintoa yhteisön jäsenissä herättänyt. Ja ainakin Kärpäsen mielestä on kyse todella tärkeästä asiasta, jonka luulisi koskettavan kaikkia.

Sen sijaan seuraava, PP:n (puusta pudonneen) arvailu sai taas monet liikkeelle, jotkut aivan tosissaankin. Vastaus kysymykseen saatiin sitten kuvallisessa muodossa seuraavana päivänä, eivätkä ainakaan päin honkia arvailleet enää virkkaneet mitään.

Vielä pohdittiin ajankohtaisia poliittisia asioita sananparsien ja yleisten lausahdusten siivittäminä. Innokkaimmat ottivat tämänkin arvuutteluna, johon sitten vastailivat omien mielleyhtymiensä asettamisissa rajoissa.

Muistaako Kärpänen nyt aivan väärin, vai olisiko seuraavan postaajan tyyli muuttunut? Nimittäin Kärpänen on muistavinaan, miten vain jokin aika sitten yhteisön guru kirjoitti hyvin harvoin linkittävänsä mitään sivua postauksiinsa. Silloin oli kuitenkin sen tehnyt ja nyt taas. Postauksen varsinainen teksti ei paljoakaan viitteitä linkin sisällöstä antanut, mutta se olikin varsin mielenkiintoinen.

Eipä tuntunut sekään kuitenkaan yhteisöläisiä paljoa liikuttavan. Liekö linkissä mainitut asiat jo tehneet tehtävänsä jokaisessa päässä? Kärpäsen on kyllä tunnustettava, että ainakin sille on niin käynyt. Siitähän kertoo jo sen pienentynyt, lähes aivoton pää.