Kuten Kärpänen jo useamman kerran on todennut, viimeksi pari päivää sitten, alkoivat erilaiset arvuuttelut, niin kuvalliset kuin joskus kuvattomatkin innostaa lintukotolaisia hieromaan harmaita? aivonystyröitään oikein olan takaa saadakseen niihin edes jonkinmoista synapsiliikehdintää (Kärpäsen huom!).

Uusi viikko oli saanut tällä kertaa lettuilijan asialle. Ensin hän luetteli pitkän rimpsun tekemiään töitä. Laiska töitään luettelee, tavataan sanoa, ja lettuilija itsekin oli näin todennut aiemmin kesällä. Jos ykskaks yllättäen sattuisi käymään niin, että lettuilijalle pällähtäisikin päähän poistaa se postaus, jossa hän näin toteaa, niin se on sanottu muutamaa päivää ennen juhannusta, tarkemmin 18.6. Näin tarkasti haluaa Kärpänen asian mainita sen vuoksi, ettei joutuisi syytetyksi asioitten väärentämisestä tai kokonaan väärien tietojen levittämisestä.

Töitten, jotka ainakin Kärpästä kävivät jo aivan uuvuttamaan, se kun on sellainen ympäriinsä toimettomana liihottava tyhjänpörisijä, lomassa oli lettuilija muistanut rakkaita lintukotolaisia parin kuva-arvoituksen verran. Muutamaa postausta myöhemmin hän sitten paljasti, olivatko arvailijat osuneet lähellekään arvailuissaan. Noinhan sitä mukavasti sai pari aivan kelpo postausta lähes tyhjästä.

Myös UPK oli ahertanut töissä, aivan palkallisissa, kun lettuilijan työt taisivat enempi olla sellaisia vapaaherrattaren ajankulupuuhasteluja (Kärpäsen huom!). Tehtyään nyt lähes kaksi kuukautta töitä uudelle työnantajalleen, jonka nurkissa ei ainakaan tuntunut näin kesällä näpit jäätyvän (Kärpäsen huom!), oli UPK kokenut miellyttävän yllätyksen. Oikein kukkakimpun kera oli UPK: n työpanosta kehuttu, ja sekös oli mieltä lämmittänyt, miksei olisi? Tämän mielenlämmityksen halusi UPK nyt jakaa kaikkien kesken liittämällä postaukseensa kuvan saamastaan kukkapuskasta. Kauniita olivat Kärpäsenkin mielestä nuo alushousunpunaiset gladiolukset.

VA oli postannut pitkän tekstin, jossa hän kertoi saamastaan kohtelusta tilatessaan aikaa jalkahoitajalta. Neljä soittoa, joista yksi johti toivottuun tulokseen, ja johon tulokseen VA tuntui olevan kovasti tyytyväinen. Koska Kärpänen ei ole ollut linjoilla kuuntelemassa noita kuvailtuja puheluita, on se tietenkin aivan jäävi sanomaan niistä yhtään mitään. Eikä sanokaan, toteaapahan vain, että myös puhelinkeskustelussa on aina kaksi osapuolta. Ko. postauksesta saatiin lukea toisen osapuolen näkemys asioitten kulusta, mutta toisen osapuolen versio jäi pelkän kuvailun varaan. Että silleen!

Samana päivänä, kun lettuilija julkisti suuren ja jännittävän arvauskisansa (Kärpäsen huom!) oikeat vastaukset, oli postannut myös TKO (tietokoneongelmainen). Ja kuinka ollakaan, oli postauksen aihe taas jokin näytölle ilmestyvä outo ilmoitus, joka ilmaantui usein juuri silloin, kun TKO yritti raottaa lintukodon uksea. Mitä nyt oikein pitäisi tehdä?

Ihan uteliaisuuttaan aukaisi Kärpänen kommentit, joita oli tullut toistakymmentä. Pian kuitenkin selvisi, että kommentointi oli lähes pelkästään kahden kommentoijan keskinäistä kissanhännänvetoa, johon TKO yritti välillä sekaantua saadakseen kysymykseensä vastauksen. Tarina ei kerro, saiko hän sitä, mutta ohjeita ainakin tuli aivan tuutin täydeltä. Niistä suuri osa oli varmaan aivan käyttökelpoisia.

Kun yhteisön AMP oli vielä postaillut pariin otteeseen ainakin Kärpäselle kovin tuntemattomista asioista, RR kysellyt leipomisohjeiden perään, PA vieraillut taiteiden yössä ja harvoin postaava PM (pohjoisen mies) kuvaillut mennyttä elämäänsä kovin runollisin sanakääntein, joihin VRK yhtä runollisesti ja itseään siinä sivussa kehuskellen osallistui, oli tämäkin kesäinen viikko saatu pulkkaan ja voitiin taas kääntää katseet kohti uusia tapahtumia ja asioita. Mitä toisikaan seuraava viikko tullessaan? Se näkisi, ken eläisi!